ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΚΟ για συνέντευξη Κοτζιά: 'Οι υποχωρήσεις των τελευταίων χρόνων έχουν αποθρασύνει την τουρκική βουλιμία'

ΔΗΚΟ για συνέντευξη Κοτζιά: 'Οι υποχωρήσεις των τελευταίων χρόνων έχουν αποθρασύνει την τουρκική βουλιμία'

Ανακοίνωση για τη συνέντευξη Κοτζιά στο ΡΙΚ εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής 30/10 το Δημοκρατικό Κόμμ

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση θέση του κόμματος είναι ότι την ευθύνη για την μη επίλυση του κυπριακού με δίκαιο και βιώσιμο τρόπο την φέρει η Τουρκία ενώ προστίθεται ότι έχει αποδειχθεί πολλές φορές ότι οι υποχωρήσεις των τελευταίων χρόνων έχουν αποθρασύνει την τουρκική βουλιμία.

Διαβάστε αναλυτικά:

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα όσα δήλωσε ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς στη διάρκεια της συνέντευξης του στο ΡΙΚ για τα όσα διαδραματίστηκαν πριν, κατά τη διάρκεια  και μετά το Κρανς Μοντανά.

Επιβεβαίωσε μεταξύ άλλων ότι η Τουρκία αρνήθηκε ότι είχε δεχθεί κατάργηση των εγγυήσεων και αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και ότι για αυτό το λόγο ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ διέκοψε τις διαπραγματεύσεις.

Θέση του Δημοκρατικού Κόμματος είναι ότι την ευθύνη για την μη επίλυση του κυπριακού με δίκαιο και βιώσιμο τρόπο την φέρει η Τουρκία.

Γι’ αυτό και με συνέπεια υποδεικνύουμε την ανάγκη χάραξης και εφαρμογής μιας νέας στρατηγικής που θα εγκαταλείπει την αποτυχημένη πολιτική των υποχωρήσεων της ε/κ πλευράς και θα διεκδικεί με αποφασιστικότητα την πρόσκληση κόστους στην Τουρκία.

Δυστυχώς, έχει αποδειχθεί πολλές φορές ότι οι υποχωρήσεις των τελευταίων χρόνων έχουν αποθρασύνει την τουρκική βουλιμία.

Με ενδιαφέρον έχουμε παρακολουθήσει επίσης τις αναφορές Κοτζιά ότι «πολιτικά πρόσωπα εντός Κύπρου του έλεγαν να μην θέτει θέμα εγγυήσεων στη διαπραγμάτευση για το κυπριακό»

Το ΔΗΚΟ επιμένει αταλάντευτα σε μια διεκδικητική πολιτική που στόχο έχει την επίλυση του κυπριακού χωρίς ξένα στρατεύματα, χωρίς εγγυήσεις, χωρίς επεμβατικά δικαιώματα και η οποία θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους πολίτες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top