Σεισμός στη Σάμο: Αγωνία για τους εγκλωβισμένους στη Σμύρνη – Τουλάχιστον 17 νεκροί και 709 τραυματίες

Σεισμός στη Σάμο: Αγωνία για τους εγκλωβισμένους στη Σμύρνη – Τουλάχιστον 17 νεκροί και 709 τραυματίες

Μάχη με τον χρόνο για να ανασύρουν εγκλωβισμένους κάτω από τα συντρίμμια δίνουν τα σωστικά συνεργεία στη Σμύρνη, που θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο στις περιοχές όπου τα σπίτια κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα μετά τον φονικό σεισμό μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (30/10).

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 709 τραυματίστηκαν από τον σεισμό, σύμφωνα με την αρχή διαχείρισης καταστροφών της Τουρκίας (AFAD).

Μετά τον σεισμό καταγράφηκαν τουλάχιστον 170 μετασεισμοί, εκ των οποίων 21 άνω των 4 βαθμών ανέφερε η AFAD.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται σε 17 κτήρια που κατέρρευσαν ή υπέστησαν σοβαρές καταστροφές στη Σμύρνη, επισήμανε η τουρκική αρχή διαχείρισης καταστροφών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Μουράτ Κουρούμ, οι αρχές στήνουν σκηνές συνολικής χωρητικότητας 2.000 ανθρώπων στις περιοχές όπου έχουν καταγραφεί οι μεγαλύτερες ζημιές.

Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, η σεισμική δόνηση διήρκησε τουλάχιστον 25-30 δευτερόλεπτα.

Πάνω από 50 πυροσβεστικά οχήματα και 200 διασώστες έχουν αναπτυχθεί στο σημείο, σύμφωνα με την AFAD. Στις επιχειρήσεις συμμετέχει και η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος με 48 μέλη της και 16 οχήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αρχηγός Αστυνομίας για «Σάντυ»: «Βρισκόμαστε στον πυρήνα της υπόθεσης – Κανένα πρόσωπο δεν είναι υπεράνω του νόμου»

Αρχηγός Αστυνομίας για «Σάντυ»: «Βρισκόμαστε στον πυρήνα της υπόθεσης – Κανένα πρόσωπο δεν είναι υπεράνω του νόμου»

Με βάση τα στοιχεία (σε ότι αφορά την υπόθεση «Σάντη»), η Αστυνομία έχει προχωρήσει ουσιαστικά στην εξέταση της υπόθεσης και βρίσκεται ήδη στον πυρήνα της διερεύνησης, δήλωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας Θεμιστός Αρναούτης, σημειώνοντας παράλληλα ότι «κανένα πρόσωπο δεν βρίσκεται υπεράνω του νόμου και υπεράνω της διαδικασίας, όπως και κανένα πρόσωπο δεν μπορεί να στοχοποιείται χωρίς τεκμήρια».

BEST OF TOTHEMAONLINE