ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Κορωνοϊός: Σε συναγερμό η Ευρώπη- Νέα μέτρα στην Κύπρο, σε δύο ζώνες η Ελλάδα

Κορωνοϊός: Σε συναγερμό η Ευρώπη-  Νέα μέτρα στην Κύπρο, σε δύο ζώνες η Ελλάδα

Η επιβολή lockdown σε Γαλλία-Γερμανία και τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, δείχνουν με τον πιο έντονο τρόπο, την κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε.

Η Άνκελα Μέρκελ ζήτησε από τους ηγέτες της Ευρώπης να πάρουν δραστικά μέτρα και να προχωρήσουν άμεσα σε lockdown. Ωστόσο παραδέχθηκε ότι οι πολίτες έχουν ταλαιπωρηθεί, όμως θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού.   

Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε ότι τα μέτρα που ίσχυαν μέχρι την Πέμπτη δεν κατάφεραν να ανακόψουν τη φόρα της πανδημίας, με αποτέλεσμα να επιβάλλει νέο lockdown από τις 3/11.

Στο διάγγελμα του προς τον ελληνικό λαό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το κλείσιμο της εστίασης, της ψυχαγωγίας και της άθλησης σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα, όπως επίσης και τον περιορισμό της κυκλοφορίας από τις 12 το βράδυ ως τις 5 το πρωί.

Μπορεί η Κύπρος να παρουσιάζει καλύτερη επιδημιολογική εικόνα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, ωστόσο κι εδώ τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα και υπάρχει έντονο το στοιχείο της απειθαρχίας από μεγάλη μερίδα των πολιτών.  Μία πρώτη ανάλυση της αποτελεσματικότητας των νέων μέτρων θα κάνουν το πρωί της Δευτέρας οι επιδημιολόγοι, σε συνάντηση που θα έχουν με τον Υπουργό Υγείας, ο οποίος με τη σειρά του θα ενημερώσει το Υπουργικό Συμβούλιο. 

Πιθανή θεωρείται η επέκταση των μέτρων σε όλες τις επαρχίες -μετά τη Λεμεσό και την Πάφο-, ενώ ο Υπουργός Υγείας δέχεται εισηγήσεις για νέους περιορισμούς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top