ΟΣΑΚ: Επιβεβλημένη η τήρηση των μέτρων προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό

ΟΣΑΚ: Επιβεβλημένη η τήρηση των μέτρων προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) με ανακοίνωση της απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολίτες για πιστή τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας ενάντια στον κορωνοϊό ιδιαίτερα αυτή την περίοδο κατά την οποία η πανδημία βρίσκεται σε μεγάλη έξαρση, ώστε όλοι να συνδράμουν συλλογικά σε αυτό τον αγώνα προστατεύοντας τον εαυτό τους, τους γύρω τους και κυρίως τις ευάλωτες ομάδες των συνανθρώπων μας.  

Παράλληλα η ΟΣΑΚ θυμίζει σε όλους τους χρόνιους πάσχοντες οι οποίοι ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες ότι θα πρέπει και αυτοί με τη σειρά τους να μην εκθέτουν τον εαυτό τους άσκοπα σε οποιονδήποτε κίνδυνο.

«Μήπως θα πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών ή των θανάτων από τον κορωνοϊό για να λειτουργήσουμε σωστά απέναντι σε αυτό τον τεράστιο κίνδυνο; Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όσο αυξάνονται τα κρούσματα, τόσο κινδυνεύει το σύστημα υγείας να φτάσει στα όρια του, με κίνδυνο την κατάρρευση», σημειώνεται.

Το οργανωμένο κίνημα των ασθενών εκφράζει επίσης, την αμέριστη στήριξή του στους επαγγελματίες υγείας, αλλά και σε όλο το προσωπικό και Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως νοσοκομείο Αναφοράς, για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά, αλλά και την προσφορά τους στους ασθενείς με COVID-19.

Τέλος καλεί τον ΟΚΥπΥ να στηρίξει το Νοσοκομείο Αμμοχώστου με όλα τα αναγκαία μέσα για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα αυξημένα κρούσματα, αλλά και να το στελεχώσει ικανοποιητικά με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό δίνοντάς τους ανάσα και δύναμη για να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στον αόρατο εχθρό. 

Aπό ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.