ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Συναγερμός στο Υπουργείο Υγείας - Συρροή κρουσμάτων σε σφαγεία

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Συναγερμός στο Υπουργείο Υγείας - Συρροή κρουσμάτων σε σφαγεία

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι τις προηγούμενες μέρες εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό τρεις Κτηνιατρικοί Λειτουργοί – Επιθεωρητές σε Σφαγείο της Επαρχίας Λευκωσίας.

Αφού ενημερώθηκαν τα θετικά στον ιό άτομα, η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης επικοινώνησε με το Σφαγείο, ενημερώνοντας για τα περιστατικά. Με ιδιωτική πρωτοβουλία της διεύθυνσης του Σφαγείου, διενεργήθηκε δειγματοληψία σε όλο το προσωπικό και τα αποτελέσματα από την εργαστηριακή εξέταση θα ολοκληρωθούν αύριο οπότε και θα διαφανεί ο τελικός αριθμός των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση, ωστόσο, φαίνεται ότι προκύπτει συρροή κρουσμάτων. Επιπρόσθετα, χθες, εντοπίστηκε νέο περιστατικό COVID-19 σε Κτηνιατρικό Λειτουργό – Επιθεωρητή σε 2ο Σφαγείο στην Επαρχία Λευκωσίας. Το προσωπικό του Σφαγείου θα υποβληθεί άμεσα σε εργαστηριακή εξέταση μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης για προληπτικούς λόγους.

Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας για απολύμανση των χώρων και στα δύο Σφαγεία. Στην 1η περίπτωση δόθηκαν οδηγίες και το υποστατικό θα παραμείνει κλειστό για 48 ώρες μέχρι τη διεκπεραίωση όλων των εξετάσεων και την επαναξιολόγηση της κατάστασης. Το 2ο Σφαγείο δεν λειτουργεί το Σαββατοκύριακο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top