Οκτώ άμαχοι σκοτώθηκαν σε επίθεση με όλμο στο Αφγανιστάν

Οκτώ άμαχοι σκοτώθηκαν σε επίθεση με όλμο στο Αφγανιστάν

Οκτώ άμαχοι - ανάμεσά τους παιδιά - σκοτώθηκαν και άλλοι επτά τραυματίστηκαν όταν όλμος έπεσε σε δρόμο στην πόλη Γκάζνι, την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας του Αφγανιστάν (νοτιοανατολικά), δήλωσαν αξιωματούχοι την Κυριακή (8/11).


Ο Ουαχιντουλά Τζουμαζάντα, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας, δήλωσε ότι ο όλμος ήταν ένας από τους τρεις που ρίχθηκαν από Ταλιμπάν εναντίον της πόλης χθες. Αλλος τοπικός αξιωματούχος, ο Νασίρ Αχμαντ Φακίρι, έδωσε την ίδια εκδοχή.

Οι Ταλιμπάν δεν έχουν αντιδράσει μέχρι στιγμής.

Η επίθεση στην Γκάζνι σημειώθηκε την επομένη της έκρηξης βόμβας στην Καμπούλ η οποία στοίχισε τη ζωή σε τρεις υπαλλήλους της κεντρικής τράπεζας της χώρας, συμπεριλαμβανομένου γνωστού πρώην τηλεοπτικού παρουσιαστή. Η αποστολή αρωγής των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν (UNAMA) κατέγραψε 2.115 θανάτους και 3.822 τραυματισμούς αμάχων στη χώρα από την 1η Ιανουαρίου ως την 30ή Σεπτεμβρίου. Η αποστολή του ΟΗΕ χαρακτήρισε "σοκαριστικούς" τους αριθμούς αυτούς, παρότι σηματοδοτούν μείωση των απωλειών μεταξύ των αμάχων κατά 30% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κρίσιμο σταυροδρόμι για το Κυπριακό - Τι θα κριθεί στην επόμενη συνάντηση

Κρίσιμο σταυροδρόμι για το Κυπριακό - Τι θα κριθεί στην επόμενη συνάντηση

Νέα δεδομένα φαίνεται να διαμορφώνονται στο Κυπριακό, καθώς στο προσκήνιο επανέρχεται η συζήτηση για το πλαίσιο μιας ενδεχόμενης επαναδιαπραγμάτευσης, με το περιεχόμενο της λύσης, τα μεταβατικά στάδια και τα πρακτικά βήματα που θα μπορούσαν να διευκολύνουν την καθημερινότητα των δύο κοινοτήτων να αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.

BEST OF TOTHEMAONLINE