Το ΕΔΑΔ καταδίκασε την Τουρκία για την προφυλάκιση αντιπολιτευόμενων δημοσιογράφων

Το ΕΔΑΔ καταδίκασε την Τουρκία για την προφυλάκιση αντιπολιτευόμενων δημοσιογράφων

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) καταδίκασε σήμερα την Τουρκία επειδή το 2016 προφυλάκισε δέκα δημοσιογράφους της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet, τους οποίους η Άγκυρα κατηγορούσε ότι έκαναν "προπαγάνδα" υπέρ "τρομοκρατικών" οργανώσεων.

"Η προφυλάκιση που επιβλήθηκε στους κατηγορούμενους στο πλαίσιο της ποινικής διαδικασίας εναντίον τους (...) αποτελεί παρέμβαση στην άσκηση του δικαιώματός τους της ελευθερίας της έκφρασης", εκτίμησε το ΕΔΑΔ, με έδρα το Στρασβούργο. Ένας από τους δημοσιογράφους της εφημερίδας που προφυλακίστηκε τον Νοέμβριο του 2016 κατάφερε να βγει από τη φυλακή τον Απρίλιο του 2018.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανοίγει ο δρόμος για το «Αφροδίτη»: Τέλος Μαρτίου οι εξελίξεις σύμφωνα με το Ισραήλ

Ανοίγει ο δρόμος για το «Αφροδίτη»: Τέλος Μαρτίου οι εξελίξεις σύμφωνα με το Ισραήλ

Στα τέλη Μαρτίου εκτιμά ο Πρέσβης του Ισραήλ στη Λευκωσία ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία με την Κυπριακή Δημοκρατία για την αξιοποίηση του κοιτάσματος «Αφροδίτη» στην κυπριακή ΑΟΖ, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι το χρονοδιάγραμμα παραμένει ανοιχτό.

BEST OF TOTHEMAONLINE