Το ΕΔΑΔ καταδίκασε την Τουρκία για την προφυλάκιση αντιπολιτευόμενων δημοσιογράφων

Το ΕΔΑΔ καταδίκασε την Τουρκία για την προφυλάκιση αντιπολιτευόμενων δημοσιογράφων

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) καταδίκασε σήμερα την Τουρκία επειδή το 2016 προφυλάκισε δέκα δημοσιογράφους της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet, τους οποίους η Άγκυρα κατηγορούσε ότι έκαναν "προπαγάνδα" υπέρ "τρομοκρατικών" οργανώσεων.

"Η προφυλάκιση που επιβλήθηκε στους κατηγορούμενους στο πλαίσιο της ποινικής διαδικασίας εναντίον τους (...) αποτελεί παρέμβαση στην άσκηση του δικαιώματός τους της ελευθερίας της έκφρασης", εκτίμησε το ΕΔΑΔ, με έδρα το Στρασβούργο. Ένας από τους δημοσιογράφους της εφημερίδας που προφυλακίστηκε τον Νοέμβριο του 2016 κατάφερε να βγει από τη φυλακή τον Απρίλιο του 2018.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Η Αννίτα μιλά για ενότητα, ο Νίκος Τορναρίτης εκτοξεύει πυρά κατά  Αβέρωφ και η μάχη για το χρίσμα φουντώνει

ΔΗΣΥ: Η Αννίτα μιλά για ενότητα, ο Νίκος Τορναρίτης εκτοξεύει πυρά κατά Αβέρωφ και η μάχη για το χρίσμα φουντώνει

Η αποχώρηση της Αννίτας Δημητρίου από τη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος, δεν έβαλε τέλος στις εσωκομματικές αναταράξεις. Αβέρωφ Νεοφύτου και Γιώργος Παμπορίδης συνεχίζουν τη μάχη, ο Μιχάλης Ιωαννίδης παίρνει δημόσια θέση υπέρ του δεύτερου, ενώ ο Νίκος Τορναρίτης επαναφέρει τους ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Αβέρωφ και δηλώνει απερίφραστα τη στήριξή του, σε δεύτερη θητεία του Νίκου Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE