Το ΕΔΑΔ καταδίκασε την Τουρκία για την προφυλάκιση αντιπολιτευόμενων δημοσιογράφων

Το ΕΔΑΔ καταδίκασε την Τουρκία για την προφυλάκιση αντιπολιτευόμενων δημοσιογράφων

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) καταδίκασε σήμερα την Τουρκία επειδή το 2016 προφυλάκισε δέκα δημοσιογράφους της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet, τους οποίους η Άγκυρα κατηγορούσε ότι έκαναν "προπαγάνδα" υπέρ "τρομοκρατικών" οργανώσεων.

"Η προφυλάκιση που επιβλήθηκε στους κατηγορούμενους στο πλαίσιο της ποινικής διαδικασίας εναντίον τους (...) αποτελεί παρέμβαση στην άσκηση του δικαιώματός τους της ελευθερίας της έκφρασης", εκτίμησε το ΕΔΑΔ, με έδρα το Στρασβούργο. Ένας από τους δημοσιογράφους της εφημερίδας που προφυλακίστηκε τον Νοέμβριο του 2016 κατάφερε να βγει από τη φυλακή τον Απρίλιο του 2018.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πράσινο Υπουργικού στον διορισμό Αναγνωστόπουλου για το «Κράτος Μαφία»

Πράσινο Υπουργικού στον διορισμό Αναγνωστόπουλου για το «Κράτος Μαφία»

Επικυρώθηκε ο διορισμός του Ηλία Αναγνωστόπουλου από το Υπουργικό Συμβούλιο ως μέλος της πενταμελούς ανακριτικής ομάδας για τη διερεύνηση του πορίσματος της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς , για το «Κράτος Μαφία».