ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον χώρο που θα φιλοξενήσει το «Σπίτι της Αστυνομίας» στη Λεμεσό, επισκέφθηκε η Υπ. Δικαιοσύνης

Τον χώρο που θα φιλοξενήσει το «Σπίτι της Αστυνομίας» στη Λεμεσό, επισκέφθηκε η Υπ. Δικαιοσύνης

Με στόχο την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες και την αποτροπή φαινομένων που καταγράφηκαν στο πρόσφατο παρελθόν στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Λεμεσού, αναμένεται να λειτουργήσει αρχές του 2021 ένας νέος σταθμός της Αστυνομίας στην οδό Ανεξαρτησίας. Το «Σπίτι της Αστυνομίας», όπως θα ονομάζεται, θα είναι ένα νέο μοντέλο αστυνόμευσης, ώστε οι πολίτες να έχουν δίπλα τους, και όχι απέναντι τους, την Αστυνομία, δήλωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης,  Έμιλυ Γιολίτη. 

Η κ.Γιολίτη, συνοδευόμενη από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, τον Αρχηγό Αστυνομίας και το Δήμαρχο και μέλη του δημοτικού συμβουλίου Λεμεσού, επιθεώρησε το απόγευμα τον χώρο που θα φιλοξενήσει το «Σπίτι της Αστυνομίας» που παραχωρήθηκε με ειδική συμφωνία από την Μητρόπολη Λεμεσού.
 
Στις δηλώσεις της, η Υπουργός εξέφρασε τη χαρά της που, στη γειτονιά όπου μεγάλωσε θα λειτουργήσει ένα νέο μοντέλο αστυνόμευσης, «το Σπίτι της Αστυνομίας, το οποίο στόχο έχει να βρίσκεται δίπλα από τον πολίτη και να τον βοηθά στην καθημερινή του βόλτα».
 
«Εμείς θέλουμε τα κέντρα των πόλεων μας να γίνουν χώροι όπου ελεύθερα να μπορούν να διακινούνται οι πολίτες, τα παιδιά, να νιώθουν ασφάλεια, να μπορούν να έχουν δίπλα τους και όχι απέναντι τους την Αστυνομία», είπε και πρόσθεσε ότι αν αυτό το μοντέλο αστυνόμευσης επιτύχει, θα εφαρμοστεί και σε άλλες πόλεις.
 
Ανέφερε ότι το «Σπίτι της Αστυνομίας» θα στελεχώνουν 15 αστυνομικοί της κοινοτικής αστυνόμευσης και οκτώ της ποδηλατικής αστυνομίας, «οι οποίοι  θα είναι συνέχεια έξω, εδώ στο κέντρο της πόλης, για να δείξουν δυναμικά την παρουσία της Αστυνομίας και να αυξήσουν το αίσθημα ασφάλειας».
 
«Εμείς θέλουμε να δώσουμε ξανά τη Λεμεσό που θυμόμαστε, τη Λεμεσό που είχαμε όταν μεγαλώναμε σαν παιδιά, που παίζαμε στους δρόμους, που νιώθαμε αυτήν την ασφάλεια, θέλουμε ξανά να τη ζήσουν οι πολίτες του τόπου», συμπλήρωσε.
 
Η αυξημένη παρουσία της Αστυνομίας λειτουργεί προληπτικά όπως έχει διαφανεί, ανέφερε από την πλευρά του ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου, προσθέτοντας ότι «σκοπός μας είναι να εμπεδωθεί περισσότερο το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή».
 
Εξάλλου, ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης ευχαρίστησε το Υπουργείο και την Υπουργό για την ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου για ενίσχυση της ασφάλειας της περιοχής του κέντρου της πόλης.
 
Η λειτουργία του νέου σταθμού, σημείωσε, θα εμπεδώσει ακόμη περισσότερο την ασφάλεια της πόλης, « θα ενισχύσει τη δημόσια τάξη στην πόλη, θα καταστήσει πιο προσβάσιμη την αστυνομία στους δημότες και θα δώσει πνοή στο κέντρο της πόλης, κάτι που είναι μέσα στις επιδιώξεις μας».
 
Το έργο ανακαίνισης του χώρου αναμένεται να κοστίσει περί τις 30 χιλιάδες ευρώ και σύντομα θα προκηρυχθούν προσφορές, ώστε αρχές του 2021 ο σταθμός βρίσκεται σε λειτουργία.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top