ΔΙΕΘΝΗ

Κοντά στους 10 εκ. τόνους ανακύκλωσης πλαστικών ως το 2025 η ΕΕ

Κοντά στους 10 εκ. τόνους ανακύκλωσης πλαστικών ως το 2025 η ΕΕ

Κοντά στο στόχο της ανακύκλωσης των 10 εκατομμυρίων τόνων πλαστικού το 2025, ανακοίνωσε πως βρίσκεται σήμερα "η Συμμαχία για την Ανακύκλωση των Πλαστικών -CPA". 

Η συμμαχία, την οποία δρομολόγησε η Κομισιόν το 2018, αποτελείται από 245 δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Αναλαμβάνει  δράσεις που περιλαμβάνουν ένα πρόγραμμα εργασίας σχετικά με τον σχεδιασμό για την ανακύκλωση πλαστικών προϊόντων, στο οποίο απαριθμούνται 19 πλαστικά προϊόντα, τα οποία η συμμαχία θα καταστήσει περισσότερο ανακυκλώσιμα· μια έκθεση σχετικά με τη συλλογή και διαλογή πλαστικών αποβλήτων στην ΕΕ, στην οποία παρουσιάζεται η τρέχουσα κατάσταση· και ένα θεματολόγιο έρευνας και ανάπτυξης (Ε&Α) σχετικά με την ανακύκλωση των πλαστικών. 

Τον Ιανουάριο του 2021, όπως ανακοινώθηκε, η Συμμαχία για την Ανακύκλωση των Πλαστικών θα υλοποιήσει τρεις ακόμη δράσεις, συμπεριλαμβανομένων ενός συστήματος εποπτείας για την παρακολούθηση των ροών πλαστικών υλικών στην Ευρώπη· μιας έκθεσης σχετικά με τις αναξιοποίητες δυνατότητες για περισσότερη συλλογή, διαλογή και ανακύκλωση πλαστικών αποβλήτων και τις αναγκαίες βελτιώσεις για την επίτευξη του στόχου των 10 εκατομμυρίων τόνων· και μιας χαρτογράφησης των σχετικών επενδυτικών αναγκών.

Οι βιομηχανίες που μετέχουν στην CPA αναλαμβάνουν εθελοντικές δεσμεύσεις που στη συνέχεια αξιολογούνται. Παρότι ο γενικός στόχος για το 2025 είναι εφικτός, άλλες δεσμεύσεις που ελήφθησαν από τους χρήστες ανακυκλωμένων πλαστικών (όπως οι μετατροπείς και οι κατασκευαστές πλαστικών) δεν ήταν επαρκείς και ήταν αναγκαία η ανάληψη δράσης, για να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Διοικητική έρευνα και εξέταση δυνατότητας να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων και Λατομείων, ζήτησε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, αποδίδοντας την φωτιά, που ξέσπασε το πρωί στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, σε φωτοβολίδα, κατά τη διαδικασία καταστροφής φωτοβολίδων και καπνογόνων. Κάλεσε όλους να είναι προσεκτικοί καθώς «διανύουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι» και τα επιπρόσθετα πτητικά μέσα δεν αναμένονται πριν τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top