ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 'Καρφώνει' το σφαγείο το Υπ. Εσωτερικών - Σοβαρές καταγγελίες για 79 παράνομους εργάτες

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 'Καρφώνει' το σφαγείο το Υπ. Εσωτερικών - Σοβαρές καταγγελίες για 79 παράνομους εργάτες

Η προσπάθεια της εταιρείας CYPRA Ltd να μεταθέσει τις ευθύνες της για την πλημμελή υγειονομική διαχείριση της μονάδας που διατηρεί στα Υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας «με την ατυχή επίκληση ότι είναι τα δύο Υπουργεία που απέστειλαν αιτητές ασύλου για εργοδότηση, προκαλεί αλγεινή εντύπωση», αναφέρει, σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο Εσωτερικών. 

Απαντώντας σε ανακοίνωση της εταιρείας CYPRA Ltd , το Υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζει ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα να τροφοδοτεί επιχειρήσεις με αιτητές ασύλου αλλά ούτε και να παραχωρεί εγκρίσεις απασχόλησης σε αιτητές ασύλου και φοιτητές.
 
«Για αποκατάσταση της αλήθειας πρέπει να αναφερθεί ότι είναι η Εταιρεία CYPRA, που τον Νοέμβριο του 2019 αιτήθηκε και εξασφάλισε έγκριση (στις 13/11/2019) από το Τμήμα Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την εργοδότηση 29 αιτητών ασύλου εκ των οποίων όπως η ίδια η Εταιρεία βεβαιώνει με πρόσφατη επιστολή της προς τον Υπουργό Εσωτερικών ημερομηνίας 5 Νοεμβρίου 2020, εργοδότησε τελικά μόνο 2 από τους 29 εγκριθέντες», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου.

«Εύλογα λοιπόν προκύπτει το ερώτημα το οποίο αποτελεί και το αντικείμενο της αστυνομικής έρευνας. Πως βρέθηκαν να απασχολούνται στο χώρο 79 παράνομα εργαζόμενα άτομα;», διερωτάται.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Στην Κύπρο πριν το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στην παρουσία της θα πρέπει να γίνει κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE