ΚΥΠΡΟΣ

Πω, πω ματσάρα… Διά ποδός τρομοκράτη η νίκη τίτλου!

Πω, πω ματσάρα… Διά ποδός τρομοκράτη η νίκη τίτλου!

Σε ένα ματς που θα το θυμόμαστε για αρκετό καιρό τόσο για την εξέλιξή του όσο και για τα πάμπολλα διαιτητικά λάθη ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε 3-2 της Ομόνοιας στο ντέρμπι αιωνίων και εκμεταλλευόμενος την ήττα του Απόλλωνα αποσπάστηκε 5(!) βαθμούς στην κορυφή δυο στροφές πριν από το τέλος. Πνέει τα μένεα για την διαιτησία του Αντώνη Χριστοδούλου η Ομόνοια.

Α’ ΜΕΡΟΣ: Δύο δοκάρια,  αποβολή και αλλαγή δεδομένων! 
Η ματσάρα από το αρχή φαίνεται! Δύο δοκάρια (ένα για κάθε ομάδα),  αποβολή στο 24' του Λομπιανίτζε και αλλαγή αριθμητικών δεδομένων συνέθεσαν ένα συναρπαστικό α’ μέρος!

Οι δυο ομάδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και στην πρώτη ευκαιρία του αγώνα  στο 7' η Ομόνοια λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο υψηλόσωμος Γκουλόν κέρδισε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Χιώτη. 

Σταδιακά ο ΑΠΟΕΛ ισορρόπησε τον αγώνα και έχασε 1-2 καλές ευκαιρίες για να φέρει το ματς στα ίσια. Με αυτά και με εκείνα φτάνουμε στο 16' όταν οι πράσινοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Καρλάο στον Σκέμπρι. Δύσκολη φάση μεν, με τους δύο ποδοσφαιριστές να τραβάνε ο ένας τον άλλο όμως θα μπορούσε να υποδειχθεί η εσχάτη των ποινών. Στο 21’ οι δυο ποδοσφαιριστές ήταν και πάλι πρωταγωνιστές όταν ο Μαλτέζος έσπρωξε εκτός φάσης τον Βραζιλιάνο. Για καλή του τύχη ο διαιτητής που έδειχνε πως χάνει τον έλεγχο του ματς δεν υπόδειξε καμία παράβαση. 

Στο 24’ ίσως στην φάση που θα συζητηθεί περισσότερο ο Λομπιανίτζε δέχθηκε δυο κίτρινες μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα. Αρχικά σε φάουλ και έπειτα για άσεμνη αντίδραση προς τον διαιτητή. 

Με την αλλαγή των αριθμητικών δεδομένων και τον εκνευρισμό που επικρατούσε στις τάξεις των φιλοξενούμενων, οι γηπεδούχοι επέβαλαν τον ρυθμό τους. Μάλιστα, στο 34' είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Μοράις. 

Στην αμέσως επόμενη φάση ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε χέρι του Φοφανά. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ντε Βιντσέντι έστειλε την μπάλα στα δίκτυα όμως ακυρώθηκε καθότι ίσχυσε η εσχάτη των ποινών. Δύσκολη φάση όμως ο ΑΠΟΕΛ έφερε το ματς στα ίσα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ντε Βιντσέντι έστειλε την μπάλα στα δίκτυα όμως ακυρώθηκε καθότι ίσχυσε η εσχάτη των ποινών. Ο Ντε Βιντσέντι έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλε και με εύστοχη εκτέλεση έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. 

-Ο Αργεντινός στον πανηγυρισμό του πήρε την φανέλα  από τον πάγκο με τον αριθμό 78 και αφιέρωσε τον γκολ στον Πάρντο που ως γνωστό χάνει τη σεζόν λόγω τραυματισμού. 

Β’ ΜΕΡΟΣ:  Τρία γκολ και δραματικό φινάλε! 

Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ: Να’ χα χίλια μάτια εσένα να βλέπω. Ο γερόλυκος Νούνος Ασίς πραγματικός αρχηγός εκεί που έβραζε το σίδηρο. Με δυο απανωτά έξυπνα γκολ  αρχές του β’ μέρους  εκεί που ήταν η ομάδα του στο καναβάτσο την έβαλε εντός διεκδίκησης παιχνιδιού. 

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ: Ο Καρλάο φέρει μερίδιο ευθύνης και στο ένα γκολ που δέχθηκε η ομάδα του. Δεν είναι σε καλή κατάσταση και αυτό φάνηκε για άλλη μια φορά. Ευτυχώς γι’ αυτόν δεν στοίχησαν τα λάθη του. 

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ:  Τα έκανε δίχως υπερβολή μαντάρα ο Αντώνης Χριστοδούλου.  Το γεγονός ότι αδικήθηκαν και οι δυο ομάδες, έδωσε ένα σωρό κίτρινες κάρτες για να ελέγξει το ματς λέει πολλά.  Ελέγχεται στην φάση του πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια, στην φάση υπόδειξε παράβαση σε χέρι του Φοφανά.  Επίσης στην αυστηρή αποβολή Λομπιανίτζε , στο εκτός φάσης κτύπημα του Σκέμπρι και σε αρκετές άλαν ντάλων υποδείξεις στον πειθαρχικό τομέα.  

ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΗΜΕΙΟ:  Μακάρι να ήταν μόνο ένα! Το πιο κρίσιμο σημείο ωστόσο ήταν η κόκκινη του Λομπιανίτζε που άλλαξε το ρου του αγώνα και δη τα αριθμητικά δεδομένα. Σε μια φάση που θα συζητηθεί  ο Γεωργιανός δέχτηκε δυο κίτρινες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αντώνης Χριστοδούλου 
ΒΟΗΘΟΙ: Μιχάλης Σωτηρίου - Χαράλαμπος Χαραλάμπους
ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟΙ: Αβραάμ Τσούκκας - Γεώργιος Νικολάου

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Σέρτζιο, Αμορίν, Καρλάο (56' Κακά), Ρίσε, Μοράις, Nτε Βινσέντι, Χαραλαμπίδης (85' Εφραίμ), Αλεξάνδρου (62' Αλωνεύτης), Γκόμες, Τζιμπούρ

ΟΜΟΝΟΙΑ: Παναγή, Λομπιανίτζε, Ρούνιε, Λεάντρο, Μαργκάσα, Οικονομίδης, Γκουλόν, Ασίς (82' Ρούμπιο), Ράμος (85' Γκαρσία), Φοφανά, Σκέμπρι (46' Ποτέ)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αλεξάνδρου, Ρίσε (4η) / Ράμος, Σκέμπρι (4η), Ασίς (6η), Γκουλόν

ΚΟΚΚΙΝΗ: Λομπιανίτζε (2η κίτρινη)

ΘΕΑΤΕΣ: 13 και πλέον χιλιάδες φίλοι των δυο ομάδων βρέθηκαν στο γήπεδο της πρωτεύουσας.  

ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ:
- Στα πέντε γκολ ανέβηκε ο Ασίς με τα δύο του σημερινά. Πρώτο για τον Ντε Βινσέντι και δεύτερο για τον Αλεξάνδρου. 

- Κατά την διάρκεια της προθέρμανσης ο Σέρινταν ένιωσε ενοχλήσεις και ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ έβαλε στην θέση του τον Γκόμες. 

-Τώρα είναι γκολ τίτλου. Ο Τζιμπούρ με το 12ο του γκολ έδωσε τη νίκη τίτλου στον ΑΠΟΕΛ. Ό,τι δεν έκανε την προηγούμενη αγωνιστική το έκανε τώρα.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top