ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΕ ΣΦΑΓΕΙΟ: Κινδυνεύει με εξοντωτικό πρόστιμο η Cypra Ltd - 'Αδήλωτοι οι αλλοδαποί εργάτες΄

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΕ ΣΦΑΓΕΙΟ: Κινδυνεύει με εξοντωτικό πρόστιμο η Cypra Ltd - 'Αδήλωτοι οι αλλοδαποί εργάτες΄

Διευκρίνιση μέσω ανακοίνωσης του Υπουργείου Εργασίας σε σχέση με τις δηλώσεις της εταιρείας Cypra Ltd. Προειδοποιεί με βαρύ πρόστιμο την εταιρεία και δίνει χρονικό περιθώριο 5 ημερών

Σε αυτήν αναφέρεται ότι σχετικά με δηλώσεις της εταιρείας Cypra Ltd αναφορικά με την επιθεώρηση και τον έλεγχο που διεξήχθη από την Υπηρεσία Επιθεώρησης του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Από σύνολο 107 προσώπων τα οποία είχαν δηλωθεί στο Υπουργείο Υγείας ότι απασχολούνταν στα υποστατικά της συγκεκριμένης εταιρείας και για τα οποία είχαν διενεργηθεί από το Υπουργείο Υγείας εξετάσεις Covid 19, 79 πρόσωπα διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν ανοιχτή εργοδότηση στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων και επομένως με βάση τον σχετικό Νόμο θεωρούνται αδήλωτοι εργαζόμενοι και η αδήλωτη εργασία με βάση τον Νόμο επιφέρει διοικητικό πρόστιμο €3.500 για κάθε αδήλωτο πρόσωπο, σύνολο  €276.500 διοικητικό πρόστιμο.

Σημειώνεται ότι ο έλεγχος αφορούσε και τα τρία Μητρώα Εργοδότη, τα οποία σύμφωνα με τα στοιχεία στο Μητρώο Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανήκουν στο ίδιο νομικό πρόσωπο, άρα στην ίδια Εταιρεία.

Σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία του περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νόμου, ο εργοδότης έχει στη διάθεση του 5 ημέρες να προσκομίσει όλα τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία σε ότι αφορά τα πρόσωπα τα οποία συμπεριλαμβάνονται στον ονομαστικό κατάλογο που του έχει δοθεί μετά την σχετική διαπίστωση παράβασης περί αδήλωτης εργασίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Στη σκιά των χαμηλών προσδοκιών, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα του Κυπριακού, συναντώνται σήμερα στις 16:00 στη νεκρή ζώνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν. Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό τετ α τετ των δύο ανδρών, μετά την πρόσφατη παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο και ως εκ τούτου, η πολιτική σημασία της συνάντησης, είναι μεγαλύτερη από τα άμεσα αποτελέσματα, που σήμερα θεωρείται πιθανό να παραχθούν.

BEST OF TOTHEMAONLINE