Μεξικό: Περισσότεροι από 97.000 νεκροί από κορωνοϊό

Μεξικό: Περισσότεροι από 97.000 νεκροί από κορωνοϊό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε την Πέμπτη 12/11 ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 5.658 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2 ενώ ακόμη 626 ασθενείς υπέκυψαν στον COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων ανέρχεται ως εδώ σε 97.056 νεκρούς επί συνόλου 991.835 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Όμως, με βάση δηλώσεις που έχουν κάνει τους τελευταίους μήνες στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης, ιδίως ο αρμόδιος για την αντιμετώπιση της πανδημίας υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ, στην πραγματικότητα ο αριθμός των νεκρών εκτιμάται πως έχει ξεπεράσει προ πολλού τους εκατό χιλιάδες, ενώ οι μολύνσεις είναι ήδη πολύ περισσότερες από ένα εκατομμύριο. Ο Λόπες-Γκατέλ έχει πει επανειλημμένα πως ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό στην πραγματικότητα πρέπει να είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων, καθώς τα τεστ που γίνονται είναι συγκριτικά λίγα, ενώ στα τέλη Οκτωβρίου το υπουργείο Υγείας εκτιμούσε ότι ο πραγματικός απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας πιθανότατα είναι πολύ βαρύτερος, ως ακόμη και κατά 50.000 θανάτους, από τον επίσημο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

H Γαλλία μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού, δηλώνει στην "Le Figaro" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σημειώνει ότι αυτό είναι κάτι που συζητά εδώ και καιρό με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. 

BEST OF TOTHEMAONLINE