ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Στην Ουγγαρία δείγματα του ρωσικού Sputnik-V, συναγερμός από κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο

Στην Ουγγαρία δείγματα του ρωσικού Sputnik-V, συναγερμός από κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο

Στην Ουγγαρία φτάνουν δείγματα του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά του κορωνοϊού. Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές εταιρείας από κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο ενώ στη Γαλλία αναβάλλονται εκλογές. 

Τα πρώτα δείγματα του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά του κορωνοϊού θα φθάσουν στην Ουγγαρία την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ παράλληλα η χώρα προετοιμάζεται για την παραγωγή του εμβολίου, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου μετά τις συνομιλίες που είχε ο Ρώσος Υπουργός Ντενίς Μαντούροφ με τον Υπουργό Εξωτερικών και Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Ουγγαρίας Πέτερ Σιγιάρτο.

«Ο Ντενίς Μαντούροφ επιβεβαίωσε ότι τα πρώτα δείγματα του εμβολίου θα βρίσκονται ήδη στην Ουγγαρία από την ερχόμενη εβδομάδα. Παράλληλα στην Ουγγαρία έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την παραγωγή του εμβολίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ότι κατ` αυτόν τον τρόπο η Ουγγαρία μπορεί να γίνει η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία θα οργανωθεί η παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V.

Η SeaDreamYacht Club σταμάτησε κρουαζιέρα της στην Καραϊβική ύστερα από αρκετά θετικά τεστ κορωνοϊού μεταξύ των επιβατών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία.

Το σκάφος SeaDream I επέστρεψε στο λιμάνι στα Μπαρμπέιντος και όλοι οι επιβάτες υποβάλλονται εκ νέου σε τεστ, ανέφερε η εταιρία σε ανακοίνωσή της.

«Το ιατρικό προσωπικό του πλοίου διενήργησε τεστ σε όλα τα μέλη του πληρώματος και όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά», ανέφερε η SeaDream. Κάποιες από τις πρώτες εστίες της Covid-19 δημιουργήθηκαν σε κρουαζιερόπλοια καθώς η πανδημία εξαπλωνόταν σε όλο τον κόσμο νωρίτερα φέτος, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να ανασταλούν οι δραστηριότητες μεγάλου μέρους της βιομηχανίας της κρουαζιέρας.

Η SeaDream Yacht Club ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι σχεδιάζει να γίνει η πρώτη εταιρία κρουαζιέρας πολυτελείας που θα αρχίσει και πάλι να πλέει στις Δυτικές Ινδίες, προγραμματίζοντας 22 θαλάσσια ταξίδια από τις 7 Νοεμβρίου και ύστερα. Αντίθετα, οι περισσότερες αμερικανικές εταιρίες κρουαζιέρας έχουν αναστείλει τις δραστηριότητές τους έως τα τέλη του 2020, όπως ανακοίνωσε η διεθνής ένωση εταιριών κρουαζιέρας CLIA στις 3 Νοεμβρίου.

Η εταιρία δεν διευκρίνισε πόσοι επιβάτες και μέλη του πληρώματος βρίσκονταν στο σκάφος.

Ο Γάλλος Πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ θα ζητήσει την τρίμηνη αναβολή των περιφερειακών εκλογών που ήταν προγραμματισμένες για τον Μάρτιο του 2021, εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, που έχει οδηγήσει τη χώρα στην επιβολή ενός δεύτερου εθνικού lockdown.

Το γραφείο του Καστέξ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εξετάσει την μετάθεση των εκλογών για τον Ιούνιο του επόμενου χρόνου.

Η Γαλλία βρίσκεται στην τέταρτη υψηλότερη θέση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον κόσμο, με σχεδόν 1,9 εκατομμύριο, και ο αριθμός των νοσηλευομένων με covid-19 ανήλθε χθες σε νέο επίπεδο ρεκόρ φθάνοντας τους 32.638.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top