ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ– ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Κλειστά για δύο εβδομάδες όλα τα σχολεία

ΕΛΛΑΔΑ– ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Κλειστά για δύο εβδομάδες όλα τα σχολεία

Την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα η Υπουργός Παιδείας της Ελλάδας, Νίκη Κεραμέως.

Η απόφαση ελήφθη μετά τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής λοιμωξιολόγων ενώ ανοικτές θα παραμείνουν μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

Η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε ότι η συνέχιση της λειτουργίας της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα γίνει στο εξής με δύο τρόπους: μέσω της εκπαιδευτικής τηλεόρασης και μέσω της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης.

Μιλώντας στη σημερινή ενημέρωση, η ο Έλληνας Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι  «η εισήγηση της επιτροπής βασίστηκε στην έντονη κινητικότητα που παρατηρείται ευλόγως από γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους από και προς το σχολείο, παππούδες και γιαγιάδες επίσης, δασκάλους, διοικητικό προσωπικό. Σύμφωνα με την επιτροπή, η μείωση της κυκλοφορίας και η πιστή τήρηση των υπολοίπων μέτρων μπορεί να επιφέρει μείωση των κρουσμάτων», επισήμανε ενώ πρόσθεσε ότι «προέχει η δημόσια υγεία».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top