ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αρχίζουν αύριο τα τεστ στην Πάφο για εργαζόμενους που εμπίπτουν στις κατηγορίες εξαιρέσεων

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αρχίζουν αύριο τα τεστ στην Πάφο για εργαζόμενους που εμπίπτουν στις κατηγορίες εξαιρέσεων

Αρχίζει την Κυριακή στην Πάφο η διεξαγωγή εργαστηριακών μοριακών εξετάσεων ( PCR) για τους εργαζόμενους  που εμπίπτουν στις κατηγορίες των εξαιρέσεων για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ( ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπο Χαριλάου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Χαριλάου ανέφερε πως το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε, ότι  στο πλαίσιο των προνοιών του Διατάγματος του Υπουργού Υγείας, ημερομηνίας 12 Νοεμβρίου 2020, ξεκινά σήμερα στις άλλες πόλεις η διενέργεια εργαστηριακής μοριακής εξέτασης (PCR) για τους εργαζόμενους που εμπίπτουν στις κατηγορίες των εξαιρέσεων για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου.

Όπως εξήγησε ο κ. Χαριλάου, πρόκειται για εξεταζόμενους που θα πρέπει να  εξετάζονται στην πόλη διαμονής τους, προσκομίζοντας απαραίτητα Βεβαίωση Εργοδότη. Οι εργαστηριακές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από κινητές μονάδες δειγματοληψιών που θα λειτουργήσουν σε όλες τις πόλεις ξεκινώντας από σήμερα, 14 Νοεμβρίου 2020, σε συγκεκριμένους χώρους και ώρες, ενώ στην Πάφο ξεκινούν από αύριο.
 
Συγκεκριμένα, στην Πάφο οι εργαστηριακές εξετάσεις θα αρχίσουν από Κυριακή στο Bioanalysis Clinical Lab στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 115, Γεροσκήπου, Πάφος Τηλ: 80012112, 22263030 με έναρξη ώρες δειγματοληψίας 08:00π.μ-01:00μ.μ. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ είναι απροσδιόριστος ο αριθμός όσων θα προσέλθουν για να υποβληθούν στο τεστ.
 
Ο κ Χαριλάου επεσήμανε περαιτέρω πως ο ΟΚΥπΥ έχει, επίσης, παραλάβει τα rapid test από το Υπουργείο Υγείας για να προβούν σε έλεγχο όλο του προσωπικού τους που θα αρχίσει από την ερχόμενη Δευτέρα, παρόλο, συνέχισε, που σε όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια υπάρχει πρόγραμμα για έλεγχο του προσωπικού με προτεραιότητα τις ομάδες υψηλού κινδύνου, δηλαδή τα άτομα, όπως είπε, που έρχονται σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Πρόσθεσε τέλος πως στα νοσηλευτήρια της Κύπρου εργάζονται 6.500 άνθρωποι.

Aπό ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top