ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ: 'Η χρήση της μάσκας μειώνει τους θανάτους έως 50%'

ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ: 'Η χρήση της μάσκας μειώνει τους θανάτους έως 50%'

Την πρωτοβουλία του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου να ετοιμάσει και να μοιράσει στους πολίτες μάσκες για την ευαισθητοποίησή τους σε σχέση με τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 
Μιλώντας από το Mall of Cyprus, όπου έγινε η εκδήλωση του ΟΝΕΚ, ο κ. Ιωάννου χαιρέτισε «τις προσπάθειες του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και ενέργειες όπως τη σημερινή να παραχωρήσει δωρεάν μάσκες από Κύπριους σχεδιαστές, που θα δοθούν σήμερα. Όπως γνωρίζετε η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο σε κλειστούς όσο και σε ανοικτούς χώρους κι είναι από τα πιο βασικά όπλα και εργαλεία που έχουμε για την αναχαίτιση της διασποράς του ιού».
 
Επανέλαβε δε ότι οι μελέτες έχουν δείξει ότι η χρήση μάσκας μειώνει τους θανάτους έως 50% και «είναι κι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας ούτως ώστε να εμποδίσουμε τη διασπορά του ιού, να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, αλλά κυρίως και τους συνανθρώπους μας, την οικογένειά μας, τους ευάλωτους που πιθανόν να έχουμε σπίτι μας. Είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα, πρέπει να φορούμε τη μάσκα, προστατεύει και βοηθά στην καταπολέμηση της πανδημίας».
 
Ευχαρίστησε δε τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου για την πρωτοβουλία του να διοργανώσει τη σημερινή εκδήλωση, καθώς και για τις άλλες δράσεις του που συμβάλλουν στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε σχέση με τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.
 
Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η Αστυνομία συνεχίζει να μοιράζει πρόστιμα σε πολίτες που δεν χρησιμοποιούν μάσκα, ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι δεν έχει περιέλθει στην αντίληψή του αυτό το δεδομένο, και παρέπεμψε σε ανακοίνωση της Αστυνομίας, με την οποία ξεκαθαρίζεται ότι όταν ένας πολίτης είναι μόνος του σε εξωτερικούς χώρους, δεν θα δίνεται πρόστιμο.
 
Ερωτηθείς για το νέο περιστατικό που προέκυψε στο Σφαγείο Α&Α, το οποίο αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις Αρχές για τη διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου ανάμεσα στο προσωπικό του και για τον λόγο αυτό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, ο κ. Υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «τα φαινόμενα αυτά συμβαίνουν συχνά στην ιχνηλάτηση, είτε μεμονωμένα είτε σε εταιρείες. Έχει καταγγελθεί στην Αστυνομία και ελπίζω άμεσα να δοθεί η άδεια ή να μπορέσει να προχωρήσουν στις δέουσες ενέργειες για να εξεταστεί το προσωπικό για να σιγουρευτούμε ότι δεν υπάρχουν άλλα κρούσματα ή περαιτέρω διασπορά. Αντιλαμβάνεστε τι μπορεί να συμβεί με αυτή την καθυστέρηση που προβάλλει το συγκεκριμένο Σφαγείο, αδικαιολόγητα κατ’ εμάς, και για αυτό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top