ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Απρόοπτη επίσκεψη Υπουργού Υγείας στη Λεμεσό μετά το αλαλούμ - Όλα κυλούν ρολόι στη Λευκωσία

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Απρόοπτη επίσκεψη Υπουργού Υγείας στη Λεμεσό μετά το αλαλούμ - Όλα κυλούν ρολόι στη Λευκωσία

Αρκετά ήταν τα προβλήματα που αντιμετώπισε χθες το υπουργείο Υγείας κατά τη διάρκεια των δειγματοληψιών, με αποτέλεσμα ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου να προβαίνει σε δημόσια απολογία για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι εργαζόμενοι σε Πάφο και Λεμεσό.

Γι’ αυτό τον λόγο ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου μετέβη εσπευσμένα χωρίς προειδοποίηση στη Λεμεσό, με σκοπό να ελέγξει αν κυλούν όλα ομαλά στη δειγματοληψία σήμερα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ο κόσμος δεν περιμένει ώρες στην ουρά όπως τις προηγούμενες μέρες.

Άρχισαν οι δειγματοληψίες στη Λευκωσία

Οι δειγματοληψίες για το κοινό άρχισαν και στη Λευκωσία, με το δωρεάν πρόγραμμα ελέγχου του υπουργείου. Αρκετοί ήταν οι πολίτες που έσπευσαν για να προβούν σε τεστ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τηρούνταν οι απαραίτητες αποστάσεις, σε αντίθεση με τα σημεία σε Λεμεσό και Πάφο.

Στα θετικά συγκαταλέγεται το γεγονός ότι οι πολίτες δεν έπρεπε να περιμένουν ώρα στα διάφορα σημεία για να εξεταστούν.   

Τα σημεία στα οποία διεξάγονται δωρεάν rapid tests στη Λευκωσία:

Τετάρτη 18/11:

  1. Χώρος Στάθμευσης Υπεραγοράς Αθηαινίτη, Λεωφόρος Τζον Κέννεντυ, Παλλουριώτισα, από τις 8π.μ.-5μ.μ.
  2. Πλατεία Ελευθερίας, είσοδος οδού Λήδρας από τις 9π.μ.-5.μ.μ.

Πέμπτη 19/11:

  1. Χώρος Στάθμευσης Υπεραγοράς Αθηαινίτη, Λεωφόρος Τζον Κέννεντυ, Παλλουριώτισα Λευκωσία – 8π.μ.-5μ.μ.
  2. Πλατεία Σολωμού – 9π.μ.-5.μ.μ.

Σημειώνεται ότι με δύο τρόπους μπορεί κανείς να λάβει κανείς τα αποτελέσματά του: ή θα περιμένει επί τόπου για 30 λεπτά για να του δοθεί γραπτώς ή θα ειδοποιηθεί μέσω τηλεφώνου. 

Χωρίς προβλήματα στην Πάφο

Με απόλυτη τάξη και τήρηση των μέτρων ασφαλείας διενεργούνται τα rapid test στην Πάφο,  σύμφωνα με τον Δήμαρχο της Πόλης, Φαίδωνα Φαίδωνος, ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στη Γεροσκήπου με τη διενέργεια της μοριακής εξέτασης για τους μετακινούμενους εργαζόμενους, αλλά και την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος από τις τοπικές αρχές, όπως είπε.

Ο Δήμαρχος Πάφου αναφέρθηκε στα παράπονα που έχει δεχτεί για το μπάχαλο κατά την έκφραση του που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στην κινητή μονάδα ελέγχου της μοριακής εξέτασης (PCR test) , ενώ εξέφρασε και τη λύπη του για την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος από τις τοπικές αρχές. 

Το τεστ που μπορεί να διενεργηθεί από τον κόσμο

Πάντως, ο Λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιδημιολογικής Ομάδας του Υπουργείου Υγείας, Γιώργος Πάνος χαρακτήρισε αστοχία τις ουρές που δημιουργήθηκαν στα σημεία δειγματοληψίας, μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα».

«Προτείνω κάποιος από κάθε υπηρεσία να μάθει πώς γίνεται αυτό το τεστ και να υπάρξει κάποιος που θα είναι στην τηλεόραση να δείχνει, ταυτόχρονα να βλέπουν όλοι στις τηλεοράσεις ή στα κινητά τους και να μπορεί να κάνει ο καθένας το τεστ ανάλογα πού βρίσκεται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top