ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Χάρηκαν για την Προεδρική χάρη αλλά… Συγγενής κατάδικου απελπισμένος μιλά στο ThemaOnline

Χάρηκαν για την Προεδρική χάρη αλλά… Συγγενής κατάδικου απελπισμένος μιλά στο ThemaOnline

Πνοή ελευθερίας προσφέρεται σε κατάδικους από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, λόγω των 60χρονων της εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μάλιστα, μέχρι και τα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να αποφυλακιστούν δεκατέσσερεις κατάδικοι, οι οποίοι θα μπορούν να περάσουν τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές με τις οικογένειες τους.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με περιπτώσεις όπου φυλακισμένοι μετά την απόλυση τους δεν έχουν κάπου να μείνουν ,κάπου να αποταθούν ή και κάποιο εισόδημα για να βιοποριστούν.

Μία παρόμοια περίπτωση βρίσκεται και αυτή τη στιγμή ενώπιων μας, όπου συγγενής κατάδικου μιλά απελπισμένος στο ThemaOnline για τις ανησυχίες και τα προβλήματα που θα προκύψουν μετά την απόλυση του συγγενή του.

Όπως ενημερωθήκαμε ο κατάδικος ηλικίας 47 ετών είναι άτομο με πνευματική αναπηρία και έχει κριθεί ακατάλληλος για εργασία. Το συγγενικό του πρόσωπο είναι ο μόνος άνθρωπος που έχει στο πλευρό του και που τον φιλοξενεί στο σπίτι του στη Λεμεσό, γιατί δεν έχει που αλλού να μείνει.

Ο συγγενής του έχει ενημερωθεί και έχει διαβεβαιώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι θα προσφέρει στέγη στον 47χρονο, ωστόσο το ερώτημα του κατά πόσο θα του επιβληθεί εγκαίρως το επίδομα αναπηρίας μένει αναπάντητο. Όπως αναφέρει στο παρελθόν ο 47χρονος δεν είχε λάβει το επίδομα του εγκαίρως ως αποτέλεσμα να μην έχει κάποιο εισόδημα για τις ημέρες των εορτών, κάτι που πιστεύει θα συμβεί και αυτή τη χρονιά με την αποφυλάκιση του. 

Μιλώντας με τις αρμόδιες υπηρεσίες μας έχει αναφερθεί ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία της καταβολής του επιδόματος, ωστόσο ο 47χρονος θα λάβει το επίδομα του, εφόσον είναι δικαιούχος. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top