ΠΟΥ: Μπορούν να αποφευχθούν τα lockdown στην Ευρώπη

ΠΟΥ: Μπορούν να αποφευχθούν τα lockdown στην Ευρώπη

Η επιβολή νέων lockdown στην Ευρώπη μπορεί να αποφευχθεί, μέσω μεταξύ άλλων της γενικευμένης χρήσης μάσκας προκειμένου να αποφεύγεται η εξάπλωση του κορονοϊού, δήλωσε την Πέμπτη (19/11) ο Χανς Κλούγκε, Διευθυντής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

 

Ο Κλούγκε τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι "τα lockdown μπορούν να αποφευχθούν, εμμένω στη θέση μου ότι τα lockdown είναι το έσχατο μέσο. Αν η χρήση μάσκας φτάσει το 95%, τα lockdown δεν θα χρειάζονται".

Σε ό,τι αφορά τα δημοτικά σχολεία, ο Κλούγκε υπογράμμισε ότι θα πρέπει να παραμείνουν ανοικτά, εξηγώντας ότι τα παιδιά και οι έφηβοι δεν ευθύνονται για την εξάπλωση της covid-19 και ότι το κλείσιμο των σχολείων "είναι αναποτελεσματικό".

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το βίντεο που «ράγισε» το αφήγημα της διαφάνειας και άφησε το Προεδρικό εκτεθειμένο - Ρωγμές στο κυβερνητικό μέτωπο

Το βίντεο που «ράγισε» το αφήγημα της διαφάνειας και άφησε το Προεδρικό εκτεθειμένο - Ρωγμές στο κυβερνητικό μέτωπο

Η διαρροή του επίμαχου βίντεο στην πλατφόρμα Χ, από λογαριασμό με το όνομα «Emily Thompson», δεν αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο πολιτικής φθοράς.

BEST OF TOTHEMAONLINE