ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η 'προφητική' δήλωση Κωστρίκη δείχνει νέα περιοριστικά μέτρα - Στο 'κόκκινο' Λευκωσία, σχολεία και χώροι εργασίας

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η 'προφητική' δήλωση Κωστρίκη δείχνει νέα περιοριστικά μέτρα - Στο 'κόκκινο' Λευκωσία, σχολεία και χώροι εργασίας

Ρεκόρ δειγματοληπτικών ελέγχων την εβδομάδα που μας πέρασε (16-22/11) αφού σημειώθηκαν παγκύπρια 67.025 τεστ.

Η είσοδος των rapid tests στη μάχη της καταπολέμησης της πανδημίας φαίνεται να παρέχει μέχρι στιγμής τη δυνατότητα ελέγχου του γενικού πληθυσμού σε ευρεία κλίμακα.

Αφενός υπάρχει ένα πολύ μεγαλύτερο δείγμα κάτι που μεταφράζεται σε μια πιο αποκρυσταλλωμένη επιδημιολογική εικόνα και αφετέρου το μηδενικό κόστος που επωμίζονται όσους σπεύδουν να υποβληθούν σε έλεγχο παρέχει ένα έξτρα κίνητρο σε ομάδες πολιτών που η τιμή του τεστ λειτουργούσε σαν αποτρεπτικός παράγοντας. Επίσης δίνεται η δυνατότητα να εντοπιστούν φορείς που ενδεχομένως να μην εξετάζονταν υπό άλλες περιστάσεις κάτι που λειτουργεί αποτρεπτικά στη διασπορά προλαβαίνοντας τυχόν αλυσίδες.

Ο αριθμός των 67.000+ τεστ σε μία μόλις εβδομάδα είναι ένα τεράστιο νούμερο με Υπουργείο Υγείας, μονάδα ιχνηλάτησης και Επιστημονική Ομάδα να βροντοφωνάζουν πως τόσο οι στοχευμένες όσο και οι τυχαίες δειγματοληψίες είναι ένα από τα μεγαλύτερα όπλα που έχουμε να αντιπαρατάξουμε τη δεδομένη στιγμή.

Φυσικά τα 1.465 κρούσματα -που εντοπίστηκαν τις τελευταίες 7 ημέρες- είναι ένας αρκετά μεγάλος αριθμός με τα βλέμματα να στρέφονται στην εβδομάδα που ξεκινά σήμερα (Δευτέρα 23/11) και ενδέχεται να σηματοδοτήσει νέες εξελίξεις. Θα δοθούν λίγες ημέρες για να μελετηθεί η επιδημιολογική καμπύλη ενώ πέραν των κρουσμάτων μεγάλη βαρύτητα φέρουν και οι αυξημένες νοσηλείες.

Αρκετά μεγάλο πρόβλημα φαίνεται να εντοπίζεται πλέον και στη Λευκωσία ενώ ‘κερδισμένη’ και σαφώς βελτιωμένη είναι η κατάσταση στην Πάφο. Έξαρση και συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά -πέραν του τοπικού χαρακτήρα- παρατηρούνται σε σχολικές μονάδες, χώρους εργασίας και στέγες ηλικιωμένων με τη δήλωση του Λεόντιου Κωστρίκη προ ημερών ‘Η προσωπική μου άποψη παραμένει ότι έπρεπε να επιβληθούν παγκύπρια και οριζόντια μέτρα, όχι τοπικά’ να μοιάζει... προφητική δείχνοντας την κατεύθυνση των επόμενων περιοριστικών μέτρων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top