Μείωση 11,5% στο έλειμμα εξωτερικού εμπορίου κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου

Μείωση 11,5% στο έλειμμα εξωτερικού εμπορίου κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου

Μείωση 11,5% παρουσίασε την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου το έλλειμμα εξωτερικού εμπορίου της Κύπρου, με το εμπόριο να επηρεάζεται αρνητικά από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου ήταν €2.875,1 εκ. για την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2020 σε σύγκριση με €3.248,2 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Οι συνολικές εισαγωγές αγαθών (από Κράτη Μέλη της ΕΕ και από τρίτες χώρες) για την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2020 ήταν €4.828,8 εκ. σε σύγκριση με €5.438,4 εκ. για την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2019, σημειώνοντας μείωση 11,2%.
 
Οι συνολικές εξαγωγές αγαθών (σε Κράτη Μέλη της ΕΕ και σε τρίτες χώρες) για την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2020 ήταν €1.953,7 εκ. σε σύγκριση με €2.190,2 εκ. για την ίδια περίοδο του 2019, σημειώνοντας μείωση 10,8%.
 
Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν η κύρια πηγή προμήθειας αγαθών προς την Κύπρο με μερίδιο €2.880,2 εκ. επί των συνολικών εισαγωγών, ενώ οι εισαγωγές από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ήταν €537,4 εκ. κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2020. Οι εισαγωγές από τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου ήταν €1.411,2 εκ.
 
Οι εξαγωγές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση ανήλθαν σε €594,2 εκ., ενώ οι εξαγωγές προς τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ήταν €202,6 εκ. κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2020, με τις εξαγωγές προς τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου να ανέρχονται σε €1.156,9 εκ.

Aπό ΚΥΠΕ
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Το Κυπριακό μπαίνει ξανά σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας, με τον χρόνο μέχρι τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, να λειτουργεί πλέον ως άτυπο πολιτικό ορόσημο. Οι συναντήσεις Νίκου Χριστοδουλίδη και Τουφάν Ερχιουρμάν, αποκτούν εβδομαδιαίο ρυθμό, η Μαρία Άνχελα Ολγκίν επιστρέφει στην Κύπρο προς το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου, μεταφέροντας την καταγραφή των συγκλίσεων που ετοίμασαν τα Ηνωμένα Έθνη και η συζήτηση για τα επόμενα βήματα αποκτά πλέον συγκεκριμένο περιεχόμενο.

BEST OF TOTHEMAONLINE