Με ποδήλατο περιόδευσε στο κατεχόμενο Βαρώσι ο Τούρκος «πρέσβης»

Με ποδήλατο περιόδευσε στο κατεχόμενο Βαρώσι ο Τούρκος «πρέσβης»

Μετά από πρόσκληση του «δήμαρχου» της κατεχόμενης Αμμοχώστου Ισμαήλ Αρτέρ, ο «πρέσβης» της Τουρκίας στο ψευδοκράτος, Αλί Μουράτ Μπάστσερι επισκέφθηκε την κατεχόμενη περίκλειστη πόλη του Βαρωσιού και περιόδευσε με ποδήλατο.

Σύμφωνα με την «Κίπρις», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σε δηλώσεις κατά την διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Μπάστσερι ανέφερε ότι εδώ και ένα μήνα γίνονταν εντατικές εργασίες για να ανοίξουν δύο λεωφόροι του Βαρωσιού για το κοινό και ότι για τον σκοπό αυτό εξασφαλίστηκαν διάφορες βοήθειες από τον «δήμο» της κατεχόμενης Αμμοχώστου και την Τουρκία.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αρτέρ ανάφερε ότι προκαλεί ικανοποίηση η κινητικότητα που υπάρχει στην περιοχή και υπενθύμισε ότι από προχθές τέθηκαν στην υπηρεσία του κοινού τα 600 ποδήλατα που έστειλε ο Δήμος Ικονίου.

Ο Ισμαήλ Αρτέρ εξέφρασε επίσης την άποψη ότι η κινητικότητα που υπάρχει στην περιοχή θα επηρεάσει θετικά το τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Στη σκιά των χαμηλών προσδοκιών, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα του Κυπριακού, συναντώνται σήμερα στις 16:00 στη νεκρή ζώνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν. Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό τετ α τετ των δύο ανδρών, μετά την πρόσφατη παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο και ως εκ τούτου, η πολιτική σημασία της συνάντησης, είναι μεγαλύτερη από τα άμεσα αποτελέσματα, που σήμερα θεωρείται πιθανό να παραχθούν.

BEST OF TOTHEMAONLINE