ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαμαρτυρία συντεχνιών τ/κ δασκάλων και καθηγητών με αφορμή την Ημέρα του Εκπαιδευτικού

Διαμαρτυρία συντεχνιών τ/κ δασκάλων και καθηγητών με αφορμή την Ημέρα του Εκπαιδευτικού

Διαμαρτυρία συντεχνιών τ/κ δασκάλων και καθηγητών με αφορμή την Ημέρα του Εκπαιδευτικού.

Με συνθήματα όπως «Είμαστε εκπαιδευτικοί, είμαστε ενωμένοι, δεν θα σιωπήσουμε» και «Θα συνεχίσουμε να υπερασπίζουμε τη δημόσια επιστημονική, δημοκρατική και σύγχρονη εκπαίδευση, όχι την δογματική» οι ηγεσίες των συντεχνιών των τ/κ εκπαιδευτικών, KTOEÖS και KTÖS, πραγματοποίησαν το πρωί εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την «βουλή» στην κατεχόμενη Λευκωσία, με αφορμή την αυριανή Ημέρα του Εκπαιδευτικού.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο πρόεδρος της συντεχνίας των τ/κ καθηγητών, ΚTOEÖS Ταχίρ Γκιοκτσεμπέλ ανέφερε ότι η 24η Νοεμβρίου δεν είναι η Ημέρα του Εκπαιδευτικού αλλά «η ημέρα αγώνα και διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί».

Οι εκπαιδευτικοί, συνέχισε, είναι αυτοί που εκπαιδεύουν και προετοιμάζουν τις επόμενες γενιές, λέγοντας πως είναι σημαντικό το περιεχόμενο της εκπαίδευσης και πως με την ιδεολογική ιεραποστολική εκπαίδευση η εξουσία προσπαθεί να διατηρήσει το δικό της μέλλον. Η εξουσία, συνέχισε, συνεχώς θέτει στόχο της τους εκπαιδευτικούς και προσπαθεί να τους δυσφημεί. Άσκησε επίσης κριτική στην «κυβέρνηση» ότι κάνει πιο αδύναμο το «δημόσιο» σχολείο και έκρινε μη επαρκή τα μέτρα που λήφθηκαν στην πανδημία για την εκπαίδευση.

Ο γγ της συντεχνίας των δασκάλων, KTÖS, Σενέρ Ελτζίλ ανέφερε ότι η Ημέρα του Εκπαιδευτικού ορίστηκε την 24η Νοεμβρίου, μετά το πραξικόπημα της 12ης Σεπτεμβρίου στην Τουρκία (πραξικόπημα Εβρέν) ενώ τα ΗΕ έχουν ορίσει αυτή την ημέρα στις 5 Οκτωβρίου. Εμείς αυτή την ημέρα δεν γιορτάζουμε, θυμόμαστε τις διώξεις και τις πιέσεις που δέχθηκαν οι εκπαιδευτικοί για πολλά χρόνια.

Ο κ. Ελτζίλ είπε ότι στα κατεχόμενα πλέον δραστηριοποιούνται ισλαμικά τάγματα, υπενθυμίζοντας ότι σύμφωνα με το «σύνταγμα» έχουν κοσμικό «κράτος» και οι αιρέσεις που θέλουν να το αλλάξουν αυτό, στοχεύουν στην αλλοίωση του χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί, είπε, θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται μια κοσμική, δημοκρατική και επιστημονική εκπαίδευση.

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top