ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 1.388 κρούσματα και 84 θάνατοι

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 1.388 κρούσματα και 84 θάνατοι

Στα 1.388 είναι τα κρούσματα σήμερα 23/11 ενώ οι νέοι θάνατοι φτάνουν τους 84. Όπως ανακοινώθηκε στην ενημέρωση για τον κορονοϊό, οι διασωληνωμένοι είναι 549.


Σε χρονική επιμήκυνση οδεύει το γενικευμένο lockdown της χώρας, καθώς η επιδημιολογική εικόνα μπορεί να βρίσκεται εν μέρει σε τροχιά σταθεροποίησης, ωστόσο η δραματική κατάσταση κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού, αντίθετα η κινητοποίηση είναι τεράστια και τίθενται ήδη σε εφαρμογή σχέδια έκτακτης ανάγκης.

Η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη που στο χώρο στάθμευσης του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη έχει στηθεί ένα υπαίθριο κινητό νοσοκομείο που αποτελείται από κοντέινερ μέσα στα οποία υπάρχουν γραφεία, χώροι εξέτασης, χειρουργεία και ΜΕΘ, για υποδοχή ασθενών χωρίς κορονoϊό. Η κατάλληλη διαμόρφωση που έχει ζητηθεί αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη, προκειμένου να εξοικονομηθεί χώρος για ασθενείς «Covid-19» εντός του κυρίως νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι διασωληνωμένοι σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ενώ οι νεκροί ξεπέρασαν χθες, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα τους 100, φτάνοντας μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο τους 211. Ιδιαίτερα υψηλός είναι και ο δείκτης θετικότητας, που έφτασε στο 11,8% τη στιγμή που το όριο συναγερμού του τοποθετείται από τους ειδικούς στο 4%.

ΑΠΟ newsbeast.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top