ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Καμπανάκι κινδύνου και έντονη ανησυχία- Άλλα 52 κρούσματα σε γηροκομεία και ιδρύματα

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Καμπανάκι κινδύνου και έντονη ανησυχία- Άλλα 52 κρούσματα σε γηροκομεία και ιδρύματα

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα Δευτέρα 23/11  συνολικά 10.832 τεστ για ανίχνευση της νόσου COVID-19, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

 
Από τις 10.832 εργαστηριακές εξετάσεις, οι 5.167 εργαστηριακές διαγνώσεις διενεργήθηκαν με τη μοριακή μέθοδο (PCR), από τις οποίες προέκυψαν 234 περιστατικά της νόσου COVID-19.

Από τα 10.832 τεστ, τα 5.665 διενεργήθηκαν με τη μέθοδο της ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), από τα οποία προέκυψαν 70 θετικά αποτελέσματα.
 
Επιπλέον, επαληθεύτηκε με τη μέθοδο της μοριακής εξέτασης το θετικό αποτέλεσμα για 28 δείγματα θετικών αποτελεσμάτων που εντοπίστηκαν μέσω της μεθόδου rapid test αντιγόνου τις προηγούμενες ημέρες, με το σύνολο των επιβεβαιωμένων μέσω μοριακής εξέτασης περιστατικών κορωνοϊού να ανέρχονται σε 262.
 
Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 8.947.
 
Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 110 ασθενείς COVID-19.

Αυτό που σήμανε καμπανάκι κινδύνου αφορά τα 52 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος εργαστηριακού ελέγχου που διενεργείται σε οίκους ευγηρίας και άλλες δομές, εντοπίστηκαν 52 κρούσματα.

Όπως πληροφορούμαστε πρόκειται για οίκο ευγηρίας σε ίδρυμα Αμμοχώστου (Λιοπέτρι) και γηρκομείο στην επ. Λευκωσίας (Περιστερώνα).


 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πόρισμα για videogate: Δεν προκύπτουν ποινικά αδικήματα – «Αερολογίες και φαφλατισμοί» όσα ακούγονται στο βίντεο

Πόρισμα για videogate: Δεν προκύπτουν ποινικά αδικήματα – «Αερολογίες και φαφλατισμοί» όσα ακούγονται στο βίντεο

Στόχος της παραγωγής και δημιουργίας του βίντεο φαίνεται να είναι να πληγεί η Κυπριακή Δημοκρατία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ποινικός Ανακριτής Ανδρέας Πασχαλίδης, ο οποίος παρέδωσε στον Γενικό Εισαγγελέα το πόρισμά του για τη γνωστή υπόθεση «videogate», τονίζοντας ότι από τη μέχρι σήμερα εξασφαλισθείσα μαρτυρία δεν προκύπτει παραβίαση του Ποινικού Κώδικα από τους εμπλεκόμενους Κύπριους «πρωταγωνιστές» του βίντεο.

BEST OF TOTHEMAONLINE