Οι ηγέτες της Ρωσίας, της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν συζήτησαν για την ειρηνευτική δύναμη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Οι ηγέτες της Ρωσίας, της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν συζήτησαν για την ειρηνευτική δύναμη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησε για το έργο της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ κατά την διάρκεια τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε χθες και σήμερα με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ και τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

  
Οι τρεις ηγέτες συζήτησαν επίσης τους τρόπους λειτουργίας της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και τα περαιτέρω βήματα για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον πληθυσμό του Ναγκόρνο Καραμπάχ, θέματα οικονομικής συνεργασίας και την απεμπλοκή των μεταφορών και επικοινωνιών στην περιοχή.
   
Συζητήθηκαν επίσης αναλυτικά τα αποτελέσματα της επίσκεψης στις 21 Νοέμβριου στο Γερεβάν και το Μπακού της ρωσικής διυπουργικής επιτροπής καθώς και η πορεία της εφαρμογής των θέσεων που αναφέρονται στην ανακοίνωση των ηγετών των τριών χωρών της 9ης Νοεμβρίου.
 
Στις 9 Νοέμβριου ο Πούτιν, ο Αλίεφ και ο  Πασινιάν υπέγραψαν κοινή δήλωση για τον πλήρη τερματισμό των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Βάσει των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν, το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία παραμένουν στις θέσεις που έχουν αναπτυχθεί και στην περιοχή εγκαθίσταται η ρωσική ειρηνευτική δύναμη.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Διπλωματικός μαραθώνιος» από ΠτΔ: Επαφές με Κατάρ και Ισραήλ για σταθερότητα στην περιοχή

«Διπλωματικός μαραθώνιος» από ΠτΔ: Επαφές με Κατάρ και Ισραήλ για σταθερότητα στην περιοχή

Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, είχε σειρά σημαντικών τηλεφωνικών επικοινωνιών με περιφερειακούς ηγέτες.

BEST OF TOTHEMAONLINE