ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Κλειδώνουν τα νέα μέτρα – Παρασκευή ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Κλειδώνουν τα νέα μέτρα – Παρασκευή ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας

Ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου για τα έκτακτα μέτρα που θα αποφασίσει το Υπουργικό Συμβούλιο για αναχαίτιση της πανδημίας, στην αίθουσα διασκέψεων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Όπως προαναφέραμε , τα μέτρα δεν έχουν ακόμα «κλειδώσει» καθώς περιμένουν και τα αποτέλεσμα της Πέμπτης 26/11, ενώ φαίνεται πως και τα μέλη της συμβουλευτικής ομάδα που συναντήθηκε με τον Πρόεδρο εξέφρασαν στον Νίκο Αναστασιάδη διαφορετικές απόψεις, ακόμα και αυτή του γενικού lockdown για περίοδο 10 ημερών.

Στο μυαλό του ΠτΔ φαίνεται πως επικρατεί πλέον ένα σενάριο, καθώς από τη μία έχει αποκλειστεί το -καταστροφικό- ολικό lockdown ενώ εκτός έχει μείνει και η άποψη για άρση των περιορισμών.

Όπως όλα δείχνουν, η Λεμεσός αναμένεται να «πληρώσει» την επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα για τουλάχιστον μια βδομάδα αν όχι 10ημερο ενώ πολύ καλύτερη είναι η εικόνα στην Πάφο που βγαίνει από το lockdown.

Στα οριζόντια μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν θα εξαιρείται μόνο η Λεμεσός ενώ οι χαλαρώσεις θα έρθουν σταδιακά μέχρι και λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Συγκεκριμένα, στη δέσμη μέτρων που θα ανακοινωθεί, φαίνεται ότι καταργείται η απαγόρευση διακίνησης σε Λεμεσό και Πάφο, κάτι που έδειξε άλλωστε πως είναι πάρα πολύ δύσκολο να ελεγχθεί, ενώ παραμένει το κέρφιου στις 23:00 όπως όλα δείχνουν.

Πρόθεση για τηλεκπαίδευση υπάρχει για τα Λύκεια, ενώ φαίνεται πως τα σχολεία θα κλείσουν λίγες μέρες νωρίτερα για τις γιορτές των Χριστουγέννων με τους μαθητές να συνεχίζουν μαθήματα από το σπίτι.

«Πράσινο φως» για άνοιγμα ενδεχομένως θα πάρουν κάποιες επιχειρήσεις στη Λεμεσό που παραμένουν κλειστές  όπως κομμωτήρια και ινστιτούτα αισθητικής, ενώ «πονοκέφαλο» αποτελεί η λειτουργία γυμναστηρίων. Ήδη όπως γνωστοποιήθηκε την Πέμπτη 26/11 πολυκαταστήματα σε Λεμεσό και Πάφο πέραν των 500τμ μπορούν να ανοίξουν, εφόσον περιορίσουν αισθητά τον «ωφέλιμο» χώρο τους.

Χαλάρωση για γιορτές

Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα αναμένεται να υπάρξει μικρή χαλάρωση γύρω από τις συναθροίσεις σε οικίες (από 10 σε 20 άτομα) ενώ για να υπάρξει ένα «αίσθημα κανονικότητας» ίσως το κέρφιου μετακινηθεί από τις 23:00 στις 01:00 ή και να καταργηθεί για μια πολύ μικρή περίοδο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας, από την ακριτική Αθηένου έστειλε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, διαβεβαιώνοντας ότι «παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα, τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να αποστρατευτούμε από την προσπάθεια για να ελευθερώσουμε την πατρίδα μας και να την επανενώσουμε».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top