Πρεσβεία Ουκρανίας: Ιστορική η απόφαση της Ιεράς Συνόδου

Πρεσβεία Ουκρανίας: Ιστορική η απόφαση της Ιεράς Συνόδου

Ιστορική αποκάλεσε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου την Τετάρτη στο ζήτημα της μνημόνευσης του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ουκρανίας, Επιφανίου, η Πρεσβεία της Ουκρανίας στη Λευκωσία.

 

Η Πρεσβεία είχε κληθεί από το ΚΥΠΕ, χθες, να σχολιάσει την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για το ζήτημα.

«Οι Ουκρανοί έμαθαν με συγκίνηση την αναγνώριση του αυτοκέφαλου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας», αναφέρεται στο σχόλιο της Πρεσβείας το οποίο στάλθηκε ηλεκτρονικά σήμερα στο ΚΥΠΕ.

«Αυτό το εξαίρετο και χωρίς αμφιβολία ιστορικό γεγονός είναι πολύ σημαντικό για τον λαό της Ουκρανίας και τον κόσμο της Ορθοδοξίας. Φυσικά, θα έχει μεγάλη απήχηση εντός της ουκρανικής κοινωνίας», προστίθεται.

Η Πρεσβεία της Ουκρανίας στη Λευκωσία συνεχίζει αναφέροντας ότι «αυτή η απόφαση και ο αντίκτυπός της βγαίνει εκτός των ορίων των ναών. Στην Ουκρανία, η εκκλησία αποτελεί μέρος του κεντρικού πυλώνα της κοινωνίας».

«Η αναγνώριση του αυτοκέφαλου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας είναι μια πράξη ενότητας και υποστήριξης», σημειώνεται.

Περιλαμβάνεται επίσης δήλωση του Μητροπολίτη Επιφανίου στην οποία αναφέρει ότι η αναγνώριση «αποτελεί την αποκατάσταση των δεσμών, οι οποίοι την εποχή του Πρίγκηπα Βλαδίμηρου του Μέγα και του Πρίγκηπα Γιάροσλαβ του Σοφού, έδειξαν στους προγόνους μας τους θησαυρούς του πνευματικού και υλικού πολιτισμού του ελληνορωμαϊκού κόσμου, τους δεσμούς οι οποίοι συνεχίστηκαν δια μέσω αδελφών σχολείων, μέσω ακαδημιών που ιδρύθηκαν από τον Πρίγκηπα Κωνσταντίνο του Οστρόγκ και τον Μητροπολίτη Πέτρο Μογίλα».

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν σημαντικά εμπόδια στην ίδρυση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας εντός της οικογένειας των Ορθόδοξων Εκκλησιών», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι «τα περισσότερα από αυτά τα εμπόδια είναι τεχνητά γιατί δεν στοχεύουν στην ενότητα αλλά μάλλον στο διαχωρισμό και στο να σπείρουν τη δυσπιστία και τη διχόνοια».

Εκφράζονται ευχαριστίες προς «όλους τους Ορθόδοξους αδελφούς και προσωπικά τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου Χρυσόστομο B για την υποστήριξή τους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που οικοδομείται το έθνος και ξεπερνιούνται δύσκολες προκλήσεις».

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ελεύθερος με προεδρική χάρη ο «Χάμπουργκερ»: Πώς βγήκε από τη φυλακή - Η απάντηση της Νομικής Υπηρεσίας

Ελεύθερος με προεδρική χάρη ο «Χάμπουργκερ»: Πώς βγήκε από τη φυλακή - Η απάντηση της Νομικής Υπηρεσίας

Νέα δεδομένα δημιουργεί η απόφαση για πρόωρη αποφυλάκιση, μέσω προεδρικής χάρης, του Χαράλαμπου Χρυσάνθου, γνωστού και ως «Χάμπουργκερ», ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης 35 ετών για δύο υποθέσεις απόπειρας φόνου σε Λάρνακα και Αγία Νάπα, ενώ είχε προηγουμένως καταδικαστεί και για υπόθεση βιασμού και επίθεσης εναντίον γυναίκας.

BEST OF TOTHEMAONLINE