ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΤΕΚ: Παρατείνεται το έργο πρακτικής άσκησης νέων μηχανικών

ΕΤΕΚ: Παρατείνεται το έργο πρακτικής άσκησης νέων μηχανικών

Παρατείνεται το Έργο Πρακτικής Άσκησης Νέων Μηχανικών (Έργο Παροχής Ευκαιριών σε Νέους αποφοίτους των Κλάδων Αρχιτεκτονικής και Πολιτικής Μηχανικής, μέχρι 29 ετών (NEETs) για πραγματοποίηση της απαιτούμενης από τον περί ETEK Νόμο, πρακτικής εξάσκησης), πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2021 και μέχρι εξαντλήσεως του εγκεκριμένου προϋπολογισμού, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΤΕΚ.



Αναφέρεται ακόμα ότι, για τη παρούσα φάση, εκτιμάται ότι το ΕΤΕΚ θα συνεχίσει να δέχεται την υποβολή αιτήσεων ένταξης στο Έργο και εντός του 2021 με δυνατότητα επέκτασης πέραν του 2021.

Σκοπός του Έργου είναι η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών που θα διευκολύνουν την προσπάθεια των νέων αποφοίτων Αρχιτεκτονικής και Πολιτικής Μηχανικής για πραγματοποίηση της άσκησης που προβλέπεται από τον περί ΕΤΕΚ Νόμο, με απώτερο στόχο την εγγραφή τους στο Μητρώο Μελών του ΕΤΕΚ και την εξασφάλιση άδειας άσκησης του επαγγέλματος αρχιτέκτονα ή πολιτικού μηχανικού, προστίθεται.

Αναφέρεται ακόμα ότι, η διάρκεια της άσκησης εφόσον ενταχθούν στο Έργο είναι 12 μήνες όπως απαιτείται στον περί ΕΤΕΚ Νόμο. Στους Ασκούμενους Αρχιτέκτονες και Πολιτικούς Μηχανικούς που θα ενταχθούν στο Έργο καταβάλλεται για την περίοδο άσκησής τους, μηνιαίο επίδομα κατάρτισης ύψους €650, από το ΕΤΕΚ.

Όλες οι λεπτομέρειες για το Έργο είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΕΤΕΚ: www.etek.org.cy/site-menu-300-el.php, καταλήγει η ανακοίνωση.

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top