Περισσότερα χρήματα σε σύγκριση με πέρυσι ξόδεψε η Μαδρίτη για τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια

Περισσότερα χρήματα σε σύγκριση με πέρυσι ξόδεψε η Μαδρίτη για τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια

Η πρωτεύουσα της Ισπανίας, Μαδρίτη, άναψε χθες (27/11) τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια της, ξοδεύοντας περισσότερα χρήματα σε σύγκριση με πέρυσι, προκειμένου να φωτίσει 30 επιπλέον δρόμους και πλατείες, παρά την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του νέου κορωνοϊού.

 

Λαμπιόνια LED σε κόκκινο και κίτρινο χρώμα, όπως τα χρώματα της ισπανικής σημαίας, δεσπόζουν σε συνοικίες της πόλης και μεταξύ άλλων στολίζουν μια περιοχή άνω του ενός χιλιομέτρου κατά μήκος της κεντρικής λεωφόρου, που περνάει μπροστά από το διάσημο μουσείο Πράδο.

Τα φωτάκια αποτελούν συνήθως μια σημαντική τουριστική ατραξιόν, ωστόσο φέτος κυκλοφορούσε πολύ λιγότερος κόσμος στους δρόμους, λόγω της πανδημίας.

Το κόστος της διακόσμησης με φωτάκια σε πάνω από 200 δρόμους ανήλθε σε 3,7 εκατομμύρια ευρώ, λίγο υψηλότερο από τα 3,08 εκατομμύρια ευρώ πριν από έναν χρόνο.

Τα σχέδια για μεγαλύτερες δαπάνες στον χριστουγεννιάτικο στολισμό εγκαταλείφθηκαν λόγω της κρίσης Covid-19, τονίζει το δημοτικό συμβούλιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το νέο δίδυμο της Δεξιάς; Οι γέφυρες Χριστοδουλίδη-Αννίτας και το βλέμμα στο 2028

Το νέο δίδυμο της Δεξιάς; Οι γέφυρες Χριστοδουλίδη-Αννίτας και το βλέμμα στο 2028

Μπορεί στο 16ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα να μην βρέθηκαν ποτέ μαζί στο ίδιο βήμα, όμως όσοι παρακολουθούν προσεκτικά τις πολιτικές κινήσεις σε Λευκωσία και Πινδάρου, δύσκολα αγνοούν το πολιτικό υπονοούμενο πίσω από τις τοποθετήσεις του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη και της προέδρου του ΔΗΣΥ, Αννίτας Δημητρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE