Περισσότερα χρήματα σε σύγκριση με πέρυσι ξόδεψε η Μαδρίτη για τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια

Περισσότερα χρήματα σε σύγκριση με πέρυσι ξόδεψε η Μαδρίτη για τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια

Η πρωτεύουσα της Ισπανίας, Μαδρίτη, άναψε χθες (27/11) τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια της, ξοδεύοντας περισσότερα χρήματα σε σύγκριση με πέρυσι, προκειμένου να φωτίσει 30 επιπλέον δρόμους και πλατείες, παρά την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του νέου κορωνοϊού.

 

Λαμπιόνια LED σε κόκκινο και κίτρινο χρώμα, όπως τα χρώματα της ισπανικής σημαίας, δεσπόζουν σε συνοικίες της πόλης και μεταξύ άλλων στολίζουν μια περιοχή άνω του ενός χιλιομέτρου κατά μήκος της κεντρικής λεωφόρου, που περνάει μπροστά από το διάσημο μουσείο Πράδο.

Τα φωτάκια αποτελούν συνήθως μια σημαντική τουριστική ατραξιόν, ωστόσο φέτος κυκλοφορούσε πολύ λιγότερος κόσμος στους δρόμους, λόγω της πανδημίας.

Το κόστος της διακόσμησης με φωτάκια σε πάνω από 200 δρόμους ανήλθε σε 3,7 εκατομμύρια ευρώ, λίγο υψηλότερο από τα 3,08 εκατομμύρια ευρώ πριν από έναν χρόνο.

Τα σχέδια για μεγαλύτερες δαπάνες στον χριστουγεννιάτικο στολισμό εγκαταλείφθηκαν λόγω της κρίσης Covid-19, τονίζει το δημοτικό συμβούλιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Η Ολλανδία στέλνει φρεγάτα στην Αν. Μεσόγειο - Μπαράζ πυραύλων της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ

LIVE: Η Ολλανδία στέλνει φρεγάτα στην Αν. Μεσόγειο - Μπαράζ πυραύλων της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ

Φλέγεται η Μέση Ανατολή, την ώρα που το Ισραήλ εξαπολύει κύμα επιθέσεων απέναντι στην Τεχεράνη και τη Βηρυτό. Το Ιράν απαντά με μπαράζ πυραύλων και drones, βάζοντας στο στόχαστρο το Τελ Αβίβ, αλλά και χώρες του Κόλπου. To μεσημέρι βρέθηκαν στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Πάφο οι ηγέτες της Ελλάδας και Γαλλίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν, όπου τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE