Παραλαμβάνεται την επόμενη εβδομάδα η τρίτη και τελευταία παρτίδα εμβολίων γρίπης

Παραλαμβάνεται την επόμενη εβδομάδα η τρίτη και τελευταία παρτίδα εμβολίων γρίπης

Παραλαμβάνεται την επόμενη εβδομάδα και η τρίτη παρτίδα εμβολίων εποχικής γρίπης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, Όλγα Καλακούτα, η οποία ανέφερε ότι προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει και η κατανομή τους.

 

Σύμφωνα με την κ. Καλακούτα, η τρίτη και τελευταία παρτίδα αφορά 24.500 εμβόλια εποχικής γρίπης. Οπως σημείωσε, ο αριθμός των εμβολίων που παραγγέλθηκαν φέτος ήταν κατά πολύ αυξημένος σε σχέση με πέρσι.

Συγκεκριμένα, η κ. Καλακούτα είπε πως η πρώτη παρτίδα που είχε παραληφθεί αναλογούσε σε 32 χιλιάδες εμβόλια, τα οποία δόθηκαν σε προσωπικούς ιατρούς και παιδίατρους, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο είχε καταφέρει να εξασφαλίσει μία δόση με 30.270 εμβόλια, τα οποία διανεμήθηκαν πριν από τη δεύτερη κανονική παραλαβή.

Σε σχέση με τη δεύτερη παρτίδα, είπε πως είχαν παραληφθεί και διανεμηθεί περίπου 41.500 εμβόλια, ενώ η τρίτη και η τελευταία, που αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, αφορά 24.500 εμβόλια περίπου.

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για αφθώδη πυρετό: «Η υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική επιτρέπει αυξημένες αποζημιώσεις»

ΠτΔ για αφθώδη πυρετό: «Η υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική επιτρέπει αυξημένες αποζημιώσεις»

Η υπεύθυνη μας δημοσιονομική πολιτική μας επιτρέπει να απορροφούμε κρίσεις όπως ο αφθώδης πυρετός και να παρέχουμε στους κτηνοτρόφους μας σημαντικά αυξημένες αποζημιώσεις για το ζωικό κεφάλαιο, σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από τις ευρωπαϊκές τιμές αναφοράς κατά 150%–200% περίπου, ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, σε εορταστική εκδήλωση της Παναγροτικής Ένωσης Κύπρου για τα 85χρονά της.

BEST OF TOTHEMAONLINE