ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΤΕΤΡΑΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ: Απορρίφθηκε η έφεση Πένταυκα και Ντέγιαν – Δεν καταθέτει ο Μπένης

ΤΕΤΡΑΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ: Απορρίφθηκε η έφεση Πένταυκα και Ντέγιαν – Δεν καταθέτει ο Μπένης

Απορρίφθηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο οι αιτήσεις των ισοβιτών για το τετραπλό φονικό της Αγ. Νάπας, Παναγιώτη Πένταυκα και Λόι Ντέγιαν, οι οποίοι ζήτησαν άδεια για να τους επιτραπεί να παρουσιάσουν μαρτυρία στις εφέσεις τους.

Ο μάρτυρας που επιθυμούσαν να καλέσουν για να μαρτυρήσει υπέρ τους είναι ο πρώην συγκατηγορούμενος τους στη δίκη για τον τετραπλό, ο Μάριος Χριστοδούλου, άλλως Μπένης, ο οποίος επίσης καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση. Θυμίζουμε, ότι το τετραπλό φονικό της Αγ. Νάπας διαπράχθηκε στις 23 Ιουνίου 2016, με αποτέλεσμα το θάνατο του επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη, του ζεύγους Ηλία και Σκεύης Χατζηευθυμίου κι ενός εκ των δύο Αλβανών εκτελεστών, του Γιάννη Βόγλη. Οι Πένταυκας και Ντέγιαν καταδικάστηκαν επίσης για τον τετραπλό φόνο σε τέσσερεις κατηγορίες φόνου εκ προμελέτης και τους επιβλήθηκε δια βίου φυλάκιση από το Κακουργιοδικείο Λ/κας-Αμ/στου. Οι εφέσεις τους αφορούν την καταδίκη τους σε όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν. Με τις αιτήσεις τους στο Ανώτατο ζητούν άδεια όπως προσκομίσουν τη μαρτυρία του Μάριου Χριστοδούλου Μπένη, ο οποίος διαρκούσης της δίκης ενώπιον του Κακουργιοδικείου άλλαξε απάντηση και από μη παραδοχή τελικά παραδέχτηκε τις τέσσερεις κατηγορίες φόνου εκ προμελέτης, στις οποίες του επιβλήθηκαν, στις 12 Απριλίου 2017, ποινές δια βίου φυλάκισης.

Η ουσία της μαρτυρίας

Η ουσία της μαρτυρίας του Μπένη που επιδίωξαν να προσαχθεί κατά τις εφέσεις τους οι Πένταυκας και Ντέγιαν προκύπτει μέσα από το περιεχόμενο ένορκης δήλωσης, ημερομηνίας 12 Νοεμβρίου 2018, που υπόγραψε ο Μπένης στις Κεντρικές Φυλακές. Στο πιο ουσιώδες της μέρος η δήλωση Μπένη αναφέρει ότι «Ο Πένταυκας και ο Ντέγιαν ουδέποτε ήταν μέρος του σχεδιασμού του τετραπλού φόνου και δεν προσέφεραν απολύτως καμιά βοήθεια για τα εν λόγω εγκλήματα ούτε είχαν κάποια πληροφόρηση για τους σχεδιασμούς μας. Η αναφορά του συγκατηγορούμενου μου Χαράλαμπου Ανδρέου ότι δήθεν του είπα εγώ για τον Πένταυκα και τον Ντέγιαν είναι υστερινές κατασκευές και ψεύδη».

Το σκεπτικό

Απορρίπτοντας τις αιτήσεις των δύο ισοβιτών για προσαγωγή περαιτέρω μαρτυρίας κατά την έφεση, το Ανώτατο σημειώνει πως δεν πληρούνται, για τούτο, οι τρεις βασικές προϋποθέσεις που θέτει η νομολογία, ότι δηλαδή η μαρτυρία δεν μπορούσε να εξασφαλιστεί προς χρήση κατά την πρωτόδικη διαδικασία με την επίδειξη εύλογης επιμέλειας, ότι η μαρτυρία πρέπει να είναι τέτοια ώστε αν προσαγόταν θα ήταν πιθανό να είχε κάποια σημαντική επίδραση στο αποτέλεσμα της υπόθεσης και ότι η μαρτυρία πρέπει να είναι τέτοια, ώστε να εμφανίζεται αξιόπιστη παρόλο που δεν είναι ανάγκη να είναι αναντίλεκτη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top