ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν σχολιάζουν τα ΗΕ ψήφισμα ΕΚ, επαναλαμβάνουν θέση για Βαρώσι

Δεν σχολιάζουν τα ΗΕ ψήφισμα ΕΚ, επαναλαμβάνουν θέση για Βαρώσι

Δεν έχουμε κάποιο σχόλιο για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, είπε ο βοηθός εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Φερχάν Χακ, σημειώνοντας ωστόσο ότι η θέση των Ηνωμένων Εθνών για την Αμμόχωστο παραμένει αμετάβλητη και ο Γενικός Γραμματέας καλεί όλα τα μέρη να αποφύγουν μονομερείς ενέργειες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν εντάσεις στο νησί και να υπονομεύσουν την επιστροφή στον διάλογο.

Κληθείς να σχολιάσει το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου η οποία προτρέπει τους ηγέτες της ΕΕ να «αναλάβουν δράση και να επιβάλλουν αυστηρές κυρώσεις ως απάντηση στις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας» για τα Βαρώσια, ο βοηθός εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Φερχάν Χακ είπε:

«Δεν έχουμε κάποιο σχόλιο για την απόφαση του κοινοβουλίου της ΕΕ. Σε σχέση με την Αμμόχωστο, εδώ πρέπει να πούμε ότι:
Η θέση των Ηνωμένων Εθνών για την Αμμόχωστο παραμένει αμετάβλητη και ο Οργανισμός καθοδηγείται από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ο Γενικός Γραμματέας καλεί όλα τα μέρη να αποφύγουν μονομερείς ενέργειες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν εντάσεις στο νησί και να υπονομεύσουν την επιστροφή στον διάλογο ή την μελλοντική επιτυχία των συνομιλιών. Καλεί όλα τα μέρη να ξεκινήσουν διάλογο για να επιλύσουν τις διαφορές τους».
 
Ο βοηθός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «ο Γενικός Γραμματέας πιστεύει ότι είναι σημαντικό να ξαναρχίσει μια βιώσιμη και ολοκληρωμένη διαπραγματευτική διαδικασία και παραμένει προσηλωμένος στην υποστήριξη των δύο πλευρών για την αναζωογόνηση της πολιτικής διαδικασίας. Επαναλαμβάνει την ετοιμότητά του να διερευνήσει τη δυνατότητα σύγκλησης μιας άτυπης συνάντησης των πέντε συν του ΟΗΕ στο κατάλληλο στάδιο».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top