Έξι εκρήξεις σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα της Ερυθραίας

Έξι εκρήξεις σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα της Ερυθραίας

Έξι εκρήξεις σημειώθηκαν αργά χθες, Σάββατο 28 Νοεμβρίου, το βράδυ στην Ασμάρα, την πρωτεύουσα της Ερυθραίας, ανακοίνωσε μέσω του Twitter το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, μολονότι δεν είναι σαφή τα αίτια των εκρήξεων ούτε πού ακριβώς έγιναν.


 
"Στις 10:13 μ.μ. της 28ης Νοεμβρίου, σημειώθηκαν έξι εκρήξεις στην Ασμάρα", ανέφερε σήμερα στην καταχώρισή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
 
Οι δυνάμεις του Τιγκράι, που πολεμούν εναντίον των στρατιωτών της Αιθιοπίας, είχαν προηγουμένως εξαπολύσει ρουκέτες εναντίον της Ερυθραίας. Στη καταχώριση του αμερικανικού Υπουργείου καλούνται οι Αμερικανοί "να γνωρίζουν για την κατάσταση στη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Περιφέρεια Τιγκράι της Αιθιοπίας".
 
Το Ρόιτερς δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσει με την Κυβέρνηση της Ερυθραίας ούτε με τις δυνάμεις του Τιγκράι για να σχολιάσουν. Χθες, Σάββατο, ο αιθίοπας Πρωθυπουργός Άμπι Άχμεντ ανακοίνωσε πως ομοσπονδιακές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο της Μέκελε, της πρωτεύουσας του Τιγκράι, μέσα σε διάστημα ωρών αφότου εξαπέλυσαν επίθεση εκεί.
 
Το Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο του Τιγκράι (TPLF), ένα πολιτικό κόμμα που άρχισε μάχη εναντίον της Κυβέρνησης στις 4 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την Μέκελε. Το TPLF θεωρεί εχθρό την Ερυθραία, η οποία διατηρεί θερμές σχέσεις με τον Άμπι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το κυπριακό, ο Γουστέρες και η πραγματικότητα πίσω από το κυβερνητικό success story- Προϋποθέσεις και μεθοδολογία μέχρι την 5+1

Το κυπριακό, ο Γουστέρες και η πραγματικότητα πίσω από το κυβερνητικό success story- Προϋποθέσεις και μεθοδολογία μέχρι την 5+1

Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο, την περασμένη εβδομάδα, δεν άλλαξε το Κυπριακό. Άλλαξε, όμως, τη διαδικασία με την οποία επιχειρεί να το επαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και αυτό, ίσως είναι το σημαντικότερο συμπέρασμα πίσω από τις δηλώσεις του, τις οποίες κυβέρνηση και αντιπολίτευση έσπευσαν να ερμηνεύσουν, μέσα από το δικό τους πολιτικό πρίσμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE