ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ: Αιχμές για συνεργασία ΑΚΕΛ με ΔΗΚΟ - Διακριτικό 'άνοιγμα' στον Νικόλα - Ποιά η πρόβλεψή του για την πανδημία

ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ: Αιχμές για συνεργασία ΑΚΕΛ με ΔΗΚΟ - Διακριτικό 'άνοιγμα' στον Νικόλα - Ποιά η πρόβλεψή του για την πανδημία

Για όλους και για όλα μίλησε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, όπου μεταξύ άλλων, έστειλε μήνυμα στους Βαρωσιώτες και στους υπόλοιπους πρόσφυγες, πως «οριστικός ενταφιασμός είναι η μη πρωτοβουλία», ενώ αναφορές έκανες και στις Προεδρικές εκλογές.

Γι’ αυτό και πρόσθεσε πως «η μόνη διέξοδος είναι η άμεση επανέναρξη των συνομιλιών. To παρατεταμένο αδιέξοδο φέρνει νέα τετελεσμένα στον τόπο μας».

Στην συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ μίλησε για την πανδημία, την οικονομία, τη διαφθορά, το Κυπριακό, αλλά και για τις επικείμενες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές.

Για την πανδημία ανέφερε πως «η ανθρωπότητα κερδίζει τη μεγάλη μάχη με την ασθένεια. Η Ευρώπη στηρίζει. Θα ξαναβρούμε την κανονικότητα που τόσο μας έλειψε και θα διορθώσουμε και όσα λάθη έγιναν αυτήν την περίοδο. Ας αντέξουμε λίγο ακόμα και θα κάνουμε Χριστούγεννα με τους δικούς μας».

Τι είπε για εσωκομματικές τριβές: Αρνήθηκε διπλή γραμμή στο Κυπριακό

Παράλληλα, αρνήθηκε πως υπάρχουν δύο γραμμές στο κόμμα του και στην κυβέρνηση για το Κυπριακό, τονίζοντας πως «δύο γραμμές υπάρχουν στο Κυπριακό: Όσοι θέλουμε λύση στο συμφωνημένο πλαίσιο και οι άλλοι. Σε αυτό το συμφωνημένο πλαίσιο, οι διακηρυγμένες θέσεις Προεδρικού και Συναγερμού είναι ταυτόσημες».

Αρνήθηκε επίσης πως ασκεί πιέσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συμπληρώνοντας ότι «ο Νίκος Αναστασιάδης υπήρξε πρόεδρος του κόμματος μας επί σειρά ετών και ήταν ο κύριος εκφραστής των θέσεων του και μέρος της ζωντανής ιστορίας του κόμματος».

Κυπριακό - Βαρώσια 

Σε σχέση με την προσφυγή ή όχι των Βαρωσιωτών στην Επιτροπή Αποζημιώσεων, ο κ. Νέοφύτου υπεραμύνθηκε της θέσης της κυβέρνησης για μη προσφυγή, προσθέτοντας όμως πως «θα πρέπει να συνοδευτεί με έμπρακτη στήριξη από το κράτους στους Βαρωσιώτες και στους υπόλοιπους πρόσφυγες για να αντέξουν».

Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος του κυβερνών κόμματος αναγνώρισε το μερίδιο της ευθύνης που έχει το κόμμα του στην αποτυχία να μπει φραγμός στη διαφθορά. Όμως, έδωσε παραδείγματα νομοσχεδίων που συζητούνται στη Βουλή και προσβλέπουν στη μείωση τέτοιων φαινομένων, ενώ πρόσθεσε πως πρέπει «να προωθήσουμε τις ριζικές αλλαγές που βελτιώνουν τη λειτουργία του κράτους όπως η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η μεταρρύθμιση στη Δημόσια Υπηρεσία, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Να δείξουμε έμπρακτα ότι η πολιτική είναι πάνω απ’ όλα ευθύνη και προσφορά», κάνοντας παράλληλα λόγο και για αποτρεπτικές ποινές.

Προεδρικές εκλογές - Αιχμές για πιθανή συνεργασία ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ με παράλληλο άνοιγμα στον Παπαδόπουλο

Σε σχέση με τις προεδρικές του 2023, ο κ. Νεοφύτου έδωσε τα χαρακτηριστικά που πρέπει να καθορίσουν τον νέο Πρόεδρο, χωρίς να αρνηθεί το ενδεχόμενο δικής του υποψηφιότητας, λέγοντας πως «υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι στον τόπο μας. Η Κύπρος όμως χρειάζεται σκληρή δουλειά και αποτελέσματα. Ο τόπος πάντα έχει ανάγκη από Πρόεδρο που σηκώνει μανίκια και μπαίνει στη φωτιά χωρίς να φοβάται να τσαλακωθεί».

Τέλος, έριξε τα βέλη του στην πιθανή συνεργασία ΑΚΕΛ – ΔΗΚΟ, κατηγορώντας τον Νικόλα Παπαδόπουλο πως θα συνεργαστεί με «εκείνους που για 12 χρόνια με πάθος κατηγορούσε για μειωμένες αντιστάσεις στο Κυπριακό και καταστροφικούς χειρισμούς στην οικονομία».

Φυσικά, άφησε πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει στάση η ηγεσία του ΔΗΚΟ, λέγοντας αινιγματικά πως «ο Νικόλας έχει πάρει τον δρόμο του… αλλά στον αυτοκινητόδρομο υπάρχουν πολλές έξοδοι».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top