ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 555 τα κρούσματα σε σχολεία από την αρχή της χρονιάς- 'Δημιουργεί παραπληροφόρηση' λέει το Υπ. Παιδείας

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 555 τα κρούσματα σε σχολεία από την αρχή της χρονιάς- 'Δημιουργεί παραπληροφόρηση' λέει το Υπ. Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας επισημαίνει ότι η πληροφορία που δόθηκε το βράδυ της Τρίτης 1/12, μέσω του Δελτίου Ειδήσεων του ΡΙΚ, για «1000 κρούσματα στα σχολεία» είναι αναληθής. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2020, έχουν καταγραφεί 555 και όχι 1000 περιπτώσεις μαθητών/τριών που είχαν θετική διάγνωση σε τεστ Covid-19, προσθέτει.


Σε ανακοίνωση το Υπουργείο αναφέρει ότι ως γνωστόν, η συχνότητα των κρουσμάτων, δηλαδή το ποσοστό των θετικών διαγνώσεων Covid-19 στο σχολικό πληθυσμό, είναι περίπου το μισό σε σύγκριση με το γενικό πληθυσμό και γι’ αυτό τα σχολεία κρίνονται ως σχετικά ασφαλείς από υγειονομικής απόψεως χώροι.
 
"Η διάδοση και η μετάδοση τέτοιων εσφαλμένων και ψευδών πληροφοριών δημιουργεί σύγχυση και παραπληροφόρηση στο ευρύτερο κοινό. Η αναστάτωση που προκαλείται στην κοινή γνώμη, αλλά και ενδεχομένως οι ανησυχίες ειδικά ανάμεσα στους γονείς, αντιστρατεύονται τη συλλογική προσπάθεια της κοινωνίας μας, για να αντιμετωπίσει τη δοκιμασία που περνούμε. Παρά τις τυχόν σκοπιμότητες που υπάρχουν για κάποιους, αναμένουμε από όλους να επιδείξουν πνεύμα υπευθυνότητας", αναφέρει η ανακοίνωση.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Επιθέσεις με ρουκέτες και drones εναντίον εγκαταστάσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ, βομβαρδισμοί σε Τεχεράνη και Βηρυτό

LIVE: Επιθέσεις με ρουκέτες και drones εναντίον εγκαταστάσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ, βομβαρδισμοί σε Τεχεράνη και Βηρυτό

Έκρυθμη η κατάσταση στη Μέση Ανατολή: Επιθέσεις με ρουκέτες και drones εναντίον εγκαταστάσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ. Η Σαουδική Αραβία λέει πως καταρρίφθηκαν 4 drones που κατευθύνονταν σε πετρελαιοπηγή. Τα ΗΑΕ λένε ότι αντιμετωπίζουν «πυραυλική απειλή».

BEST OF TOTHEMAONLINE