ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε δίωρη αποχή καλεί η ΠΣΕΜ τους μαθητές την προσεχή Παρασκευή 4/12

Σε δίωρη αποχή καλεί η ΠΣΕΜ τους μαθητές την προσεχή Παρασκευή 4/12

Σε δίωρη αποχή από τα μαθήματα τους την προσεχή Παρασκευή καλεί τους μαθητές και της μαθήτριες η ΠΣΕΜ, με αίτημα τη δημιουργία βιώσιμων συνθηκών για τους μαθητές και την οικοδόμηση ενός ανθρώπινου και δημοκρατικού σχολείου.

 

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΣΕΜ καλεί τους μαθητές να απέχουν από την 3η και 4η περίοδο, τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, με αποστάσεις και μάσκες.
 
Όπως αναφέρει τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία είναι τεράστια, για να σημειώσει ότι έχει στείλει ήδη επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, ώστε να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπισή τους.

«Δυστυχώς το Υπουργείο Παιδείας δεν μας λαμβάνει υπόψη. Όχι μόνο δεν πήραν μέτρα, για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση στα σχολεία, όχι μόνο δεν είχαν πλάνο και προγραμματισμό, αλλά δεν απαντούν καν στην επιτολή μας που στείλαμε, με συγκεκριμένα αιτήματα», αναφέρει.
 
Αναφέρει ότι οι μαθητές είχαν προειδοποιήσει για τα προβλήματα που θα δημιουργούνταν αν δεν έπαιρνε το ΥΠΠΑΝ έγκαιρα και προληπτικά μέτρα και γι’ αυτόν τον λόγο είχαν από την αρχή της χρονιάς κάνει πολλές εισηγήσεις.
 
Σημειώνεται πως στην επιστολή της, οι μαθητές ζήτησαν από τον αρμόδιο Υπουργό την άμεση μείωση της ύλης, την αναπροσαρμογή στην ύλη των Παγκύπριων Εξετάσεων λαμβάνοντας υπόψη την ύλη που χάθηκε από πέρσι και την αναστολή άμεσα των εξετάσεων ανά τετράμηνο για φέτος.

«Ως ΠΣΕΜ κρατήσαμε εποικοδομητική στάση. Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Αναφέραμε τα προβλήματα, προτείναμε λύσεις, στείλαμε επιστολές, συναντηθήκαμε με αρμόδιους φορείς όπως την ΟΕΛΜΕΚ με την οποία φάνηκε πως έχουμε κοινές προσεγγίσεις, αλλά δυστυχώς, δεν εισακουστήκαμε για ακόμα μια φορά. Το Υπουργείο Παιδείας δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να αντιδράσουμε δυναμικά», καταλήγει.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top