ΙΣΡΑΗΛ: Άνδρας επιχείρησε να κάψει την εκκλησία της Γεσθημανής και συνελήφθη - Ρατσιστικά κίνητρα λέει η Εκκλησία - 'Ευχαριστούμε τον Θεό...'

ΙΣΡΑΗΛ: Άνδρας επιχείρησε να κάψει την εκκλησία της Γεσθημανής και συνελήφθη - Ρατσιστικά κίνητρα λέει η Εκκλησία - 'Ευχαριστούμε τον Θεό...'

Ένας άνδρας επιχείρησε να πυρπολήσει την εκκλησία της Γεθσημανής στην Ανατολική Ιερουσαλήμ αλλά συνελήφθη από την ισραηλινή αστυνομία.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 49χρονο, ο οποίος έριξε κάποιο «εύφλεκτο υγρό» μέσα στην εκκλησία, ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις και κάνοντας μόνο λόγο για «ζημιές».

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο των Εκκλησιών των Αγίων Τόπων, τον Ουάντι Άμπου Νάσαρ, ο ύποπτος είναι ένας Ορθόδοξος Εβραίος.

«Ευχαριστούμε τον Θεό για τη γρήγορη κατάσβεση της φωτιάς», πρόσθεσε. Ο Νάσαρ ζήτησε από τις αρχές να ερευνήσουν την υπόθεση και έκανε λόγο για πιθανά «ρατσιστικά κίνητρα», στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ένας εκπρόσωπος της πυροσβεστικής είπε ότι η φωτιά «ευτυχώς δεν επεκτάθηκε σε όλη την εκκλησία», που όμως γέμισε με καπνούς. Ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι είδε μαυρισμένα στασίδια.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς κατήγγειλε το συμβάν, υποστηρίζοντας ότι ο ύποπτος είναι ένας «τρομοκράτης Ισραηλινός έποικος» και ανέφερε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση ευθύνεται για αυτές τις επιθέσεις.

Η Εκκλησία της Γεθσημανής ή Βασιλική της Αγωνίας, όπως αποκαλείται επίσης, είναι χτισμένη στους πρόποδες του Όρους των Ελαιών, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, στο σημείο όπου σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση προσευχήθηκε και συνελήφθη ο Ιησούς Χριστός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εξετάζει το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μετά τη συνάντησή τους, ενώ την ίδια ώρα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του ΓΓ στις νέες ιδέες της ελληνοκυπριακής πλευράς.

BEST OF TOTHEMAONLINE