ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Από χαλαρώσεις μέχρι... ολικό lockdown - Τα σενάρια των εορταστικών μέτρων

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Από χαλαρώσεις μέχρι... ολικό lockdown - Τα σενάρια των εορταστικών μέτρων

Κρίσιμη η εβδομάδα που διανύουμε αφού η συνεχής αύξηση κρουσμάτων, νοσηλειών και -δυστυχώς- θανάτων φαίνεται να έχουν θορυβήσει ιδιαίτερα Κυβέρνηση, Υπουργείο Υγείας και Επιστημονική Ομάδα.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται αύριο, Τρίτη (8/12) να ενημερωθεί για τα τεκταινόμενα της πανδημίας και να δημιουργήσει μια αποκρυσταλλωμένη άποψη της επιδημιολογικής μας εικόνας μετά από συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου και τη Συμβουλευτική Επιτροπή.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Εν συνεχεία και καλώς εχόντων των πραγμάτων την Παρασκευή (11/12) -υπάρχει το απευκταίο σενάριο να συναντηθούν νωρίτερα αν υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση- το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την Προεδρία Αδάμου Αδάμου -ο Νίκος Αναστασιάδης θα απουσιάζει στο εξωτερικό- θα συνεδριάσει αποφασίζοντας τα μέτρα που θα μας συντροφεύουν τις γιορτές.

Τα σενάρια δυστυχώς δεν είναι ενθαρρυντικά αφού η ανεξέλεγκτη διασπορά, το επιβαρυμένο ιικό φορτίο σε Λευκωσία, Λάρνακα και ελεύθερη Αμμόχωστο σε συνάρτηση με την αύξηση των νοσηλευομένων δημιουργεί ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που προφανώς δεν επιτρέπει τις οποιεσδήποτε χαλαρώσεις.

Αντ’αυτού και παρά τα όσα με ανυπομονήσια πολλοί ανέμεναν για τις ημέρες των εορτών, τα ήδη υπάρχοντα οριζόντια μέτρα, θα πρέπει να θεωρούνται το καλύτερο σενάριο. Δηλαδή να διατηρηθεί η κατάσταση ως έχει. Το ‘κακό’ σενάριο εμπεριέχει περισσότερους περιορισμούς -που αφορούν κυρίως μετακινήσεις και συναθροίσεις- με το στόχαστρο να ‘δείχνει’ συγκεντρώσεις, επιχειρήσεις και ίσως σχολεία ενώ αυτό που θεωρείτο εσχάτη λύση και κλεισμένο στο χρονοντούλαπο -δηλαδή το καθολικό lockdown- δυστυχώς δε μοιάζει πλέον τόσο απομακρυσμένο.

Φυσικά κάτι τέτοιο θα ήθελαν άπαντες να αποφευχθεί και γι’αυτό θεωρείται ως το σημείο 0 όμως η συνεχής πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας, ο αυξανόμενος ρυθμός μεταδοτικότητας, οι εισαγωγές σε νοσοκομεία και οι γιορτές ενόψει προκαλούν ακόμη ένα πονοκέφαλο σε Κυβέρνηση, Υπουργείο Υγείας και Επιστημονική Ομάδα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top