ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολιγάριθμες και ήπιες κυρώσεις για Τουρκία από ΕΕ, σύμφωνα με την Μιλλιέτ

Ολιγάριθμες και ήπιες κυρώσεις για Τουρκία από ΕΕ, σύμφωνα με την Μιλλιέτ

Ολιγάριθμες και ήπιες κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας προβλέπει η εφημερίδα Μιλλιέτ ότι θα αποφασιστούν στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ενώ η εφημερίδα Χουριέτ κάνει λόγο για ενδεχόμενο ‘περιόδου χάριτος’ στην Τουρκία.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές τις οποίες επικαλείται η Μιλλιέτ στη Σύνοδο Κορυφής ορισμένα κράτη μέλη θα εκφράσουν τη γνώμη τους υπέρ της επιβολής ολιγάριθμων και συμβολικών/ήπιων, κατά βάση, κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας, που θα κριθούν επαρκείς ως προς το να τονίσουν τη δέσμευση και την αξιοπιστία της ΕΕ σε αυτόν τον τομέα.  

Παράλληλα, αναφέρεται ότι μόνο η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και οι συν αυτή ηγέτες μπορούν να σταματήσουν τη διαδικασία.

Σύμφωνα με την Χουριέτ,  η Γερμανία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Μάλτα, η Ουγγαρία και η Πολωνία δεν τάσσονται υπέρ της επιβολής ‘σκληρών’ κυρώσεων κατά της Τουρκίας, ενώ σε διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση κινούνται η Γαλλία, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Αυστρία, η Ολλανδία, η Σλοβενία, η Σλοβακία και το Λουξεμβούργο.

Στο πλαίσιο αυτό, γίνεται λόγος για έλλειψη ενδείξεων ότι τα κράτη μέλη θα έλθουν σε κάποια συμφωνία, όπερ ενδέχεται να οδηγήσει σε μία νέα ‘περίοδο χάριτος’ για την Τουρκία, εξέλιξη η οποία δεν είναι αρεστή σε ορισμένες χώρες, όπως η Πορτογαλία που διαδέχεται την Γερμανία στην εκ περιτροπής Προεδρία.

Σε σχέση με την Αθήνα υποστηρίζεται ότι πρόκειται να υποβάλει έναν μακρύ κατάλογο αιτημάτων στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που κυμαίνεται από εμπάργκο όπλων μέχρι την διακοπή της προενταξιακής χρηματοδότησης προς την Τουρκία.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top