ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

«Ψήνονται» αυστηρότερα μέτρα στο Προεδρικό – Βλέπει την επιστημονική ομάδα και αξιολογεί τα σενάρια ο Πρόεδρος

«Ψήνονται» αυστηρότερα μέτρα στο Προεδρικό – Βλέπει την επιστημονική ομάδα και αξιολογεί τα σενάρια ο Πρόεδρος

Σε εξέλιξη από τις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης 8/12 η συνάντηση του Νίκου Αναστασιάδη με την επιστημονική ομάδα όπου αναμένεται να «κλειδώσουν» κάποια από τα μέτρα τα οποία θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 11/12.

Τα σενάρια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο «τραπέζι» είναι δύο. Όπως ειχε δηλώσει και ο Υπ. Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου στο ΚΥΠΕ οι διαπιστώσεις που προκύπτουν από τη μέχρι στιγμής ανάλυση των δεδομένων δεν επιτρέπουν χαλάρωση των μέτρων από τις 14 Δεκεμβρίου και μετά, οπότε αυτό που απομένει είναι να δούμε αν στις ανακοινώσεις θα παραμείνουν τα ίδια μέτρα που είχαν ανακοινωθεί στα τέλη Νοεμβρίου ή θα γίνει και αυστηροποίησή τους.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, από την επιστημονική ομάδα θα προταθούν νέα σκληρά μέτρα που περιλαμβάνουν το κλείσιμο των χώρων εστίασης καθώς και των σχολείων ενώ δεν φαίνεται για την ώρα να προκρίνεται το γενικό lockdown, κάτι πάντως που ο Κωνσταντίνος Ιωάννου δεν απέκλεισε.

Όπως σημείωσε ο Υπ. Υγείας η περασμένη βδομάδα ήταν «η πιο επιβαρυμένη επιδημιολογικά» από την έναρξη της πανδημίας, για να προσθέσει πως «ο προβληματισμός είναι έντονος, εφόσον παρατηρείται ότι παρά τα μέτρα που λήφθηκαν μέχρι στιγμής, η εικόνα στην Κύπρο δεν έχει βελτίωση στον επιθυμητό βαθμό».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top