Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης 8/12 η συνάντηση του Νίκου Αναστασιαδη με την επιστημονική- συμβουλευτική ομάδα του Υπ. Υγείας όπου και φαίνεται πως έχουν αποφασιστεί κάποια από τα μέτρα."/>
Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

ΚΥΠΡΟΣ: Έπεσε στο τραπέζι και το lockdown – Εκτάκτως κλήθηκε να συνεδριάσει αύριο το Υπουργικό -Αγωνία για τις αποφάσεις

08.12.2020
21:25
Κορωνοϊός

Μάλιστα, εκτάκτως έχει συγκληθεί το Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη 9/12 (10:00 το πρωί) όπου αναμένεται να «κλειδώσει» σε μεγάλο βαθμό η νέα δέσμη μέτρων αφού η επιδημιολογική εικόνα δεν αφήνει κανένα περιθώριο για χαλαρώσεις.

Όπως πληροφορούμαστε, μέλη της επιστημονικής ομάδας έριξαν στο τραπέζι και το σενάριο του ολιγοήμερου lockdown (άλλωστε έχουν εκφράζει την ίδια θέση τους και σε δημόσιες τοποθετήσεις) ενώ χαλαρώσεις αν δεν υπάρξει σημαντική βελτίωση της εικόνας δεν θα υπάρξουν.

Τα σενάριο της αυστηροποίησης των μέτρων είναι σχεδόν δεδομένο ενώ «μαχαίρι» ενδεχομένως θα μπει και στον αριθμό των ατόμων που συναθροίζονται χωρίς να αποκλείεται να απαγορευτούν ακόμα και οι επισκέψεις σε σπίτια.

Χώροι εστίασης καθώς και σχολεία προκρίνεται από τους επιστήμονες να παραμείνουν κλειστά ενώ συζητήθηκαν και διάφορα άλλα δεδομένα και εισηγήσεις για τη δύσκολη περίοδο των Χριστουγέννων τα οποία θα τεθούν και ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου.

Όλα είναι ανοικτά και με βάση των αποτελεσμάτων και της επιδημιολογικής εικόνας των επόμενων ημερών μέχρι και την Παρασκευή 11/12 θα ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις καθώς φαίνεται πως υπάρχει ‘Plan A’ και ‘Plan B’.