ΚΥΠΡΟΣ: Έπεσε στο τραπέζι και το lockdown – Εκτάκτως κλήθηκε να συνεδριάσει αύριο το Υπουργικό -Αγωνία για τις αποφάσεις

ΚΥΠΡΟΣ:  Έπεσε στο τραπέζι και το lockdown – Εκτάκτως κλήθηκε να συνεδριάσει αύριο το Υπουργικό  -Αγωνία για τις αποφάσεις

Μάλιστα, εκτάκτως έχει συγκληθεί το Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη 9/12 (10:00 το πρωί) όπου αναμένεται να «κλειδώσει» σε μεγάλο βαθμό η νέα δέσμη μέτρων αφού η επιδημιολογική εικόνα δεν αφήνει κανένα περιθώριο για χαλαρώσεις.

Όπως πληροφορούμαστε, μέλη της επιστημονικής ομάδας έριξαν στο τραπέζι και το σενάριο του ολιγοήμερου lockdown (άλλωστε έχουν εκφράζει την ίδια θέση τους και σε δημόσιες τοποθετήσεις) ενώ χαλαρώσεις αν δεν υπάρξει σημαντική βελτίωση της εικόνας δεν θα υπάρξουν.

Τα σενάριο της αυστηροποίησης των μέτρων είναι σχεδόν δεδομένο ενώ «μαχαίρι» ενδεχομένως θα μπει και στον αριθμό των ατόμων που συναθροίζονται χωρίς να αποκλείεται να απαγορευτούν ακόμα και οι επισκέψεις σε σπίτια.

Χώροι εστίασης καθώς και σχολεία προκρίνεται από τους επιστήμονες να παραμείνουν κλειστά ενώ συζητήθηκαν και διάφορα άλλα δεδομένα και εισηγήσεις για τη δύσκολη περίοδο των Χριστουγέννων τα οποία θα τεθούν και ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου.

Όλα είναι ανοικτά και με βάση των αποτελεσμάτων και της επιδημιολογικής εικόνας των επόμενων ημερών μέχρι και την Παρασκευή 11/12 θα ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις καθώς φαίνεται πως υπάρχει ‘Plan A’ και ‘Plan B’.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο πανικός στο ΑΚΕΛ για τις διαρροές προς ΑΛΜΑ, το παρασκήνιο φωτιά πριν τις κάλπες και το παράθυρο Οδυσσέα προς Στεφάνου

Ο πανικός στο ΑΚΕΛ για τις διαρροές προς ΑΛΜΑ, το παρασκήνιο φωτιά πριν τις κάλπες και το παράθυρο Οδυσσέα προς Στεφάνου

Δέκα ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της 24ης Μαΐου, το πολιτικό σκηνικό μυρίζει ήδη… μπαρούτι. Οι βουλευτικές εκλογές δεν εξελίσσονται πλέον μόνο σε μάχη ποσοστών και εδρών, αλλά σε ένα σύνθετο πολιτικό θρίλερ εξουσίας, συμμαχιών και παρασκηνίου, με το βλέμμα πολλών να στρέφεται ήδη στην επόμενη ημέρα και κυρίως στη μάχη για την Προεδρία της Βουλής.

BEST OF TOTHEMAONLINE