ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λύπη Δημάρχου Παραλιμνίου για απόφαση μελών Δ.Σ να ακυρωθεί απαλλοτρίωση κτιρίων κοντά στην Πλατεία

Λύπη Δημάρχου Παραλιμνίου για απόφαση μελών Δ.Σ να ακυρωθεί απαλλοτρίωση κτιρίων κοντά στην Πλατεία

Λύπη εξέφρασε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης για την απόφαση μελών του Δημοτικού Συμβουλίου που ψήφισαν να ακυρωθεί η απαλλοτρίωση κτιρίων που βρίσκονται κοντά στην κεντρική πλατεία του Δήμου, όπου προγραμματίζεται να γίνει ανάπλαση.

Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Θεόδωρος Πυρίλλης αναφέρει ότι «πριν από τέσσερα χρόνια ξεκίνησε ο σχεδιασμός ανάπλασης της κεντρικής περιοχής του Δήμου, που θα παρουσιαστεί ενώπιον των δημοτών τις επόμενες ημέρες με την παράθεση ολοκληρωμένων τρισδιάστατων σχεδίων, έτσι ώστε να εκφράσουν τις απόψεις τους, στο πλαίσιο δημόσιας διαβούλευσης, οι οποίες θα ληφθούν υπόψη πριν την τελική υποβολή τους για αδειοδότηση και υλοποίηση».  

Προστίθεται ότι «με επίμονες και επίπονες προσπάθειες τα τελευταία τρία χρόνια προβαίναμε στην υλοποίηση όλων μας των αποφάσεων. Δυστυχώς, κατά την χθεσινοβραδινή συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε το θέμα της ακύρωσης της απαλλοτρίωσης των κτιρίων που βρίσκονται κοντά στη πλατεία Παραλιμνίου, ύστερα από αίτημα μελών του Δ.Σ».
 
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δημάρχου «τέθηκαν προς ψήφιση δύο προτάσεις. Η μία αφορούσε την ακύρωση της απαλλοτρίωσης και η δεύτερη ήταν να παρουσιαστεί στους δημότες ο  ολοκληρωμένος σχεδιασμός όλης της κεντρικής περιοχής του Δήμου Παραλιμνίου, όπως σχεδιάστηκε σε τρισδιάστατη απεικόνιση, ώστε να τους δοθεί το δικαίωμα να εκφράσουν τις απόψεις τους μέσα από δημόσια διαβούλευση και μετά να ληφθεί απόφαση».  
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι δύο προτάσεις τέθηκαν σε ψηφοφορία και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αβραάμ Μουλαζίμης, Τασούλα Τσόκκου, Τάσος Βλίττης, Χρυσόστομος Φλουρέντζου, Μαρία Μουλαζίμη, Στάθης Κωνσταντίνου και Σταύρος Νεοφύτου αποφάσισαν την ακύρωση της απαλλοτρίωσης στερώντας το δικαίωμα από τους δημότες να έχουν λόγο και φωνή στη συνδιαμόρφωση της ταυτότητας του τόπου μας».
 
Ο Θεόδωρος Πυρίλλης αναφέρει καταληκτικά πως «τα προσωπικά, συγγενικά και επαγγελματικά συμφέροντα καθόρισαν το αποτέλεσμα. Λυπούμαι πραγματικά».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top