Λύπη Δημάρχου Παραλιμνίου για απόφαση μελών Δ.Σ να ακυρωθεί απαλλοτρίωση κτιρίων κοντά στην Πλατεία

Λύπη Δημάρχου Παραλιμνίου για απόφαση μελών Δ.Σ να ακυρωθεί απαλλοτρίωση κτιρίων κοντά στην Πλατεία

Λύπη εξέφρασε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης για την απόφαση μελών του Δημοτικού Συμβουλίου που ψήφισαν να ακυρωθεί η απαλλοτρίωση κτιρίων που βρίσκονται κοντά στην κεντρική πλατεία του Δήμου, όπου προγραμματίζεται να γίνει ανάπλαση.

Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Θεόδωρος Πυρίλλης αναφέρει ότι «πριν από τέσσερα χρόνια ξεκίνησε ο σχεδιασμός ανάπλασης της κεντρικής περιοχής του Δήμου, που θα παρουσιαστεί ενώπιον των δημοτών τις επόμενες ημέρες με την παράθεση ολοκληρωμένων τρισδιάστατων σχεδίων, έτσι ώστε να εκφράσουν τις απόψεις τους, στο πλαίσιο δημόσιας διαβούλευσης, οι οποίες θα ληφθούν υπόψη πριν την τελική υποβολή τους για αδειοδότηση και υλοποίηση».  

Προστίθεται ότι «με επίμονες και επίπονες προσπάθειες τα τελευταία τρία χρόνια προβαίναμε στην υλοποίηση όλων μας των αποφάσεων. Δυστυχώς, κατά την χθεσινοβραδινή συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε το θέμα της ακύρωσης της απαλλοτρίωσης των κτιρίων που βρίσκονται κοντά στη πλατεία Παραλιμνίου, ύστερα από αίτημα μελών του Δ.Σ».
 
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δημάρχου «τέθηκαν προς ψήφιση δύο προτάσεις. Η μία αφορούσε την ακύρωση της απαλλοτρίωσης και η δεύτερη ήταν να παρουσιαστεί στους δημότες ο  ολοκληρωμένος σχεδιασμός όλης της κεντρικής περιοχής του Δήμου Παραλιμνίου, όπως σχεδιάστηκε σε τρισδιάστατη απεικόνιση, ώστε να τους δοθεί το δικαίωμα να εκφράσουν τις απόψεις τους μέσα από δημόσια διαβούλευση και μετά να ληφθεί απόφαση».  
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι δύο προτάσεις τέθηκαν σε ψηφοφορία και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αβραάμ Μουλαζίμης, Τασούλα Τσόκκου, Τάσος Βλίττης, Χρυσόστομος Φλουρέντζου, Μαρία Μουλαζίμη, Στάθης Κωνσταντίνου και Σταύρος Νεοφύτου αποφάσισαν την ακύρωση της απαλλοτρίωσης στερώντας το δικαίωμα από τους δημότες να έχουν λόγο και φωνή στη συνδιαμόρφωση της ταυτότητας του τόπου μας».
 
Ο Θεόδωρος Πυρίλλης αναφέρει καταληκτικά πως «τα προσωπικά, συγγενικά και επαγγελματικά συμφέροντα καθόρισαν το αποτέλεσμα. Λυπούμαι πραγματικά».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Οι ΗΠΑ μπήκαν στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις – Για «μακροχρόνιες επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ιράν

LIVE: Οι ΗΠΑ μπήκαν στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις – Για «μακροχρόνιες επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ιράν

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τα ξημερώματα τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών, το υπόγειο συγκρότημα του Φορντό, το μεγάλο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ και μια εγκατάσταση κοντά στο Ισφαχάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το Φορντό καταστράφηκε πλήρως, καλώντας παράλληλα τους Ιρανούς σε ειρήνη, διαφορετικά – όπως είπε – τα επόμενα χτυπήματα θα είναι ισχυρότερα. Αποφασισμένο για αντίποινα εμφανίζεται το Ιράν. Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητας τις εξελίξεις υπό το φόβο για ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή.

BEST OF TOTHEMAONLINE