ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΒΕΡΩΦ: «Ο Νικόλας απειλεί ότι θα καταστρέψει την χώρα- Ο κόσμος υποφέρει, ας αφήσουμε στην άκρη τους πολιτικούς εκβιασμούς»

ΑΒΕΡΩΦ: «Ο Νικόλας απειλεί ότι θα καταστρέψει την χώρα- Ο κόσμος υποφέρει, ας αφήσουμε στην άκρη τους πολιτικούς εκβιασμούς»

Παρέμβαση Αβερωφ για επίλυση αδιεξόδου για φακέλους και προϋπολογισμό.

Τοποθέτηση-εισήγηση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ για επίλυση του αδιεξόδου και για φακέλους και για προϋπολογισμό. «Κανένα εμπόδιο στον έλεγχο και στη διαφάνεια» το «ζουμί» της αναφοράς του.

Διαβάστε αναλυτικά:

Ο Γενικός Εισαγγελέας τοποθετήθηκε ότι ο Ελεγκτής δεν μπορεί να πάρει τους φακέλους ενώ διεξάγεται η έρευνα της ανεξάρτητης επιτροπής. Ο Ελεγκτής, παρόλο που διαφωνεί σέβεται τη θέση του Εισαγγελέα. Και ο Νικόλας χρησιμοποιεί τη διαφωνία του Ελεγκτή εκβιάζοντας ότι θα καταστρέψει τη χώρα.

Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ο Ελεγκτής έχει κάθε δικαίωμα αφού διαφωνεί να προσφύγει ακόμη και σήμερα στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας την ετυμηγορία του για το αν δικαιούται ή όχι να πάρει τους φακέλους. Εμείς είπαμε εξ αρχής ότι δεν έχουμε πρόβλημα για οποιαδήποτε έρευνα από οποιονδήποτε φτάνει να είναι εντός του συνταγματικού πλαισίου. Όποια απόφαση πάρει το Ανώτατο όλοι να τη σεβαστούν και να την υιοθετήσουν. Κυβέρνηση, Εισαγγελέας και Ελεγκτής.

Μέχρι όμως να εκδοθεί η απόφαση του Δικαστηρίου πρέπει να επιτρέψουμε στο κράτος να λειτουργήσει ψηφίζοντας τον προϋπολογισμό αφού πλέον θα έχει τροχοδρομηθεί η ορθή, συνταγματικά, λύση. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να στηρίξουμε τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις και λόγω της πανδημίας αλλά και να ενισχύσουμε παραπέρα την κοινωνική πολιτική.

Ας αφήσουμε λοιπόν τους πολιτικούς εκβιασμούς στην άκρη γιατί όλοι έχουμε ευθύνη έναντι του κόσμου που υποφέρει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top