ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΕΙΑ: Κραυγή αγωνίας από δύο μαχητικούς μαθητές δημοτικού - 'Να σώσουμε τα μωρά από την κατάθλιψη του περιορισμού' - ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

ΣΧΟΛΕΙΑ: Κραυγή αγωνίας από δύο μαχητικούς μαθητές δημοτικού - 'Να σώσουμε τα μωρά από την κατάθλιψη του περιορισμού' - ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Δύο επιστολές μαθητών δημοτικού κυκλοφορούν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και συγκινούν, αφού τα παιδιά παραπονιούνται για την κατάσταση που περιήλθε το ένα από τα δύο αδελφάκια, καθώς κρίθηκε επαφή συμμαθητή του με αποτέλεσμα τον εγκλεισμό του.

Οι δύο επιστολές αποτελούν μια κραυγή αγωνίας από τον μικρό μαθητή που μπήκε σε αυτοπεριορισμό, αλλά και από την αδελφή του, ως συμπαράσταση.

Το ευρύτερο θέμα που προκύπτει αφορά την λειτουργία των δημοτικών σχολείων εν καιρώ πανδημίας, αλλά και την απόφαση να συνεχιστεί απρόσκοπτα η δια ζώσης λειτουργία τους. Φαίνεται φυσικά και το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία με τα πολλά θετικά περιστατικά και την, εκ των πραγμάτων, δυσκολία στη διαχείρισή τους.

Το πρόβλημα που επισημαίνει ο μαθητής, μέσα στην αθωότητά του, είναι πως είναι σχεδόν αδιανόητο να τεθούν σε αυτοπεριορισμό παιδιά τόσο μικρής ηλικίας. Ειδικότερα όταν καλούνται να μείνουν μακριά κι από τους ίδιους τους γονείς τους. Μάλιστα, το αγοράκι φοβάται την περίπτωση που ξαναβρεθεί στενή επαφή και αναγκαστεί εκ νέου να απομονωθεί και να απουσιάζει από τα μαθήματά του. Όπως φαίνεται, η αναπλήρωση είναι από δύσκολη έως και αδύνατη, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των δασκάλων.

Το ThemaOnline επικοινώνησε με την μητέρα των δύο παιδιών, η οποία μας επισήμανε πως η μια επιστολή είναι «κραυγή αγωνίας και διαμαρτυρίας από τον γιό μου, αλλά και συμπαράστασης από την κόρη μου, γιατί ο γιος μου θεωρήθηκε επαφή και υποφέρει απομονωμένος εδώ και 13 ημέρες. Αγωνιούν, αφού δεν έκλεισαν τα δημοτικά, μήπως τη Δευτέρα που θα πάει ξαναβρεθεί επαφή άλλου παιδιού και ξαναχρειαστεί να απομονωθεί μέχρι τα Χριστούγεννα».

Όπως επισημαίνει, η κατάσταση στα Δημοτικά είναι σοβαρή και το Υπουργείο την αποσιωπάει. «Πρέπει να σώσουμε τα μωρά από την κατάθλιψη του αυτοπεριορισμού», καταλήγει.

Δείτε τις επιστολές:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top