ΚΟΣΜΟΣ

Aχρησιμοποίητα υφάσματα σε σπουδαστές σχολών μόδας από τον Burberry

Aχρησιμοποίητα υφάσματα σε σπουδαστές σχολών μόδας από τον Burberry

Από τη συνεργασία με τον ποδοσφαιριστή και ακτιβιστή για τα δικαιώματα των παιδιών, Μάρκους Ράσφορντ για τη στήριξη κέντρων νεολαίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, έως την μετατροπή του εργοστασίου του, ώστε να κατασκευάζει προσωπικό προστατευτικό εξοπλισμό PPE για εργαζόμενους σε νοσηλευτικά ιδρύματα, τις πρώτες μέρες της πανδημίας, ο οίκος Burberry το 2020 ανέλαβε δράση για να συνεισφέρει στον κόσμο.


Τώρα, το βρετανικό brand πολυτελείας αποκάλυψε το νέο του εγχείρημα, καθώς συνεργάζεται με το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας (British Fashion Council) για μια νέα πρωτοβουλία τη διάθεση αχρησιμοποίητων υφασμάτων σε σπουδαστές σχολών μόδας που έχουν ανάγκη.

Η πιλοτική πρωτοβουλία ReBurberry Fabric, θα παρέχει στους σπουδαστές των σχολών ρολά υφάσματα Burberry που θα χρησιμοποιηθούν στις συλλογές τους -δυστυχώς, χωρίς το εμβληματικό καρό του οίκου- με την ελπίδα να δημιουργήσει ένα βιώσιμο μοντέλο που μπορούν να ακολουθήσουν άλλα brand μόδας στο μέλλον.

"Η παροχή πόρων για την επόμενη γενιά διαφορετικών φωνών σε ολόκληρη τη χώρα με βιώσιμο τρόπο θα τους επιτρέψει να δώσουν ζωή στη δημιουργικότητά τους και να συνεχίσουν μέσω των προγραμμάτων τους με τα εργαλεία που χρειάζονται" εξηγεί το brand σε ανακοίνωση.

"Ανυπομονούμε να δούμε πώς οι δωρεές μπορούν να επηρεάσουν θετικά αυτά τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και τους φοιτητές και ελπίζουμε ότι αυτή είναι η αρχή μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας του κλάδου για την υποστήριξη αυτών των κοινοτήτων, τώρα και στο μέλλον" προσθέτει.

Ο Burberry ακολουθεί τα βήματα του Alexander McQueen, ο οποίος δώρισε παλιά υφάσματα σε 14 διαφορετικά πανεπιστήμια νωρίτερα φέτος.

Οι δωρεές έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή για τους φοιτητές μόδας, οι οποίοι έχουν δεχθεί μεγάλο πλήγμα, καθώς τα μαθήματα διεξάγονται διαδικτυακά λόγω της πανδημίας και εκτός από την έλλειψη χρόνου και χώρου στο στούντιο, πρέπει να προσαρμοστούν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και να αντιμετωπίσουν προβλήματα οικονομικής φύσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top