ΚΥΠΡΟΣ: Άσχημα τα νέα από οίκο ευγηρίας – Εντοπίστηκαν 12 κρούσματα

ΚΥΠΡΟΣ: Άσχημα τα νέα από οίκο ευγηρίας – Εντοπίστηκαν 12 κρούσματα

12 κρούσματα από 99 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος εργαστηριακού ελέγχου που διενεργείται σε οίκους ευγηρίας και άλλες δομές ανακοίνωσε το Σάββατο 12/12 το Υπ. Υγείας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για Γηροκομείο στην Ευρύχου ενώ τα 10 δέκα από τα 12 θετικά περιστατικά αφορούν ηλικιωμένους ενώ τα άλλα 2 μέλη του προσωπικού.

Στον οίκο ευγηρίας έχει σημάνει συναγερμός ενώ εντείνεται και η ανησυχία, αφού δυστυχώς ο κορωνοϊός έχει εισβάλει σε δομές που διαμένουν οι ευάλωτες αυτές ομάδες του πληθυσμού.

Να θυμίσουμε ότι το Σάββατο 12/12  απεβίωσαν δύο συνάνθρωποι μας με την τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο COVID-19.

Πρόκειται για Άντρα, ηλικίας 82 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας λκαι άντρα, ηλικίας 88 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, μετά από μεταφορά του από το γηροκομείο Παναγία, Επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Η συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στις Βρυξέλλες αποκτά ιδιαίτερη σημασία όχι τόσο για τα όσα ανακοινώθηκαν, αλλά κυρίως για το πλαίσιο που επιχειρεί να διαμορφωθεί γύρω από την επανεκκίνηση του Κυπριακού. Σε μια περίοδο παρατεταμένης στασιμότητας, η έμφαση μετατοπίζεται πλέον στην προεργασία, στις συγκλίσεις που έχουν ήδη καταγραφεί και κυρίως, στην πολιτική βούληση των εμπλεκομένων.