ΚΟΣΜΟΣ

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης σκότωσε άνδρα που πυροβολούσε έξω από εκκλησία

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης σκότωσε άνδρα που πυροβολούσε έξω από εκκλησία

Ένας άνδρας σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών της Νέας Υόρκης χθες Κυριακή, αφού άρχισε να ρίχνει με δυο πιστόλια, χωρίς κατά τα φαινόμενα να στοχεύει κανέναν, λίγη ώρα αφότου χορωδία είχε ψάλει χριστουγεννιάτικους ύμνους έξω από καθεδρικό ναό στην καρδιά της αμερικανικής μητρόπολης, ουρλιάζοντας ταυτόχρονα "ρίξτε μου", "σκοτώστε με".

Ουδείς άλλος τραυματίστηκε από τα πυρά μπροστά στον καθεδρικό ναό St John the Divine στο Μανχάταν, δήλωσε ο Ντέρμοτ Σι, διευθυντής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης. Τρεις αστυνομικοί οι οποίοι επενέβησαν στο σημείο πυροβόλησαν εναντίον του άνδρα, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, περίπου δεκαπέντε φορές.

Τον πέτυχαν τουλάχιστον μία φορά στο κεφάλι, διευκρίνισε ο Σι. Η αστυνομία ανέσυρε τα δύο πιστόλια και σακίδιο πλάτης που φόραγε ο άνδρας, που περιείχε ένα δοχείο με καύσιμο, σχοινιά, καλώδια και μαχαίρια, σύμφωνα με τον ίδιο. Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης είχε δηλώσει νωρίτερα πως αστυνομικοί έκαναν χρήση των υπηρεσιακών τους όπλων όταν ο άνδρας άρχισε να ρίχνει, περίπου δεκαπέντε λεπτά αφού είχαν τελειώσει οι ψαλμοί της χορωδίας και ενώ ακόμη ο κόσμος που είχε μαζευτεί για να τους ακούσει - μερικές εκατοντάδες άνθρωποι - έφευγε.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι ο άνδρας έριξε "εναντίον αστυνομικών", κάτι ωστόσο που δεν επιβεβαιώθηκε από αυτόπτες μάρτυρες. Κατά την αφήγηση δημοσιογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου που ήταν παρούσα, "άκουσα δύο ή τρεις εκπυρσοκροτήσεις", "κοίταξα προς τα πάνω και είδα, πιθανόν σε απόσταση δέκα μέτρων από εμένα, στα σκαλιά, έναν τύπο που έριχνε".
"Έβλεπα λάμψεις" να βγαίνουν από το όπλο, που της φαινόταν σαν "κανόνι", είπε προτού προσθέσει πως έσπευσε να ψάξει κάποιο σημείο "να καλυφθώ για να γλιτώσω". Η Μάρθα Στόλι, που βρισκόταν επίσης εκεί, είπε πως ο άνδρας έριξε οκτώ ή δέκα φορές προτού να δεχθεί τις σφαίρες των αστυνομικών.

"Έριχνε χωρίς να σημαδεύει", τόνισε και πρόσθεσε πως ο άνδρας φώναζε "ρίξτε μου, σκοτώστε με!". Σύμφωνα με φωτοειδησεογράφο του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς που ήταν επίσης αυτόπτης μάρτυρας, αστυνομικοί, που είχαν καλυφθεί, διέταξαν τον άνδρα να ρίξει τα όπλα του στο έδαφος, χωρίς να εισακουστούν, προτού ανοίξουν πυρ. Φωτογραφίες που τράβηξε εικονίζουν τον άνδρα με μαύρο χειμωνιάτικο παλτό, λευκό καπελάκι του μπέιζμπολ και μάσκα με τα χρώματα της Δομινικανής Δημοκρατίας, καθώς κραδαίνει δυο πιστόλια, ένα σε κάθε χέρι. Ο ύποπτος διακομίστηκε σε νοσοκομείο της περιοχής σε κρίσιμη κατάσταση. Αργότερα, ο Σι ενημέρωσε τους δημοσιογράφους πως υπέκυψε.

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Διοικητική έρευνα και εξέταση δυνατότητας να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων και Λατομείων, ζήτησε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, αποδίδοντας την φωτιά, που ξέσπασε το πρωί στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, σε φωτοβολίδα, κατά τη διαδικασία καταστροφής φωτοβολίδων και καπνογόνων. Κάλεσε όλους να είναι προσεκτικοί καθώς «διανύουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι» και τα επιπρόσθετα πτητικά μέσα δεν αναμένονται πριν τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top